Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler 15 Temmuz'u anlattı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin milletle birlikte omuz omuza vererek 15 Temmuz Amerikancı darbe girişiminin engellendiğini söyledi. Darbe girişiminin yıl dönümünde değerlendirmeler yapan Yaşar Güler, Türk ordusunun 15 Temmuz'dan daha da güçlenerek çıktığını ifadede etti.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler 15 Temmuz'u anlattı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler 15 Temmuz Amerikancı Fetullahçı darbe girişiminin 8’inci yıl dönümünde konuştu. Yaşar Güler, darbe girişiminin bastırılmasında Türk ordusunun oynadığı role dikkat çekti.

- Asil milletimizin bağrından çıkmış Türk Silahlı Kuvvetlerimizin devletine, ülkesine bağlı şerefli mensupları da milletimizle omuz omuza vererek bu hainlere karşı kahramanca direnmiş, onlara engel olmuştur. Buradaki kritik husus; bu hainlerin silah kullanması, darbe talimatı vermesi, ordunun tamamının bu işin içinde olduğu izlenimi yaratmaya ve milletimizi buna inandırmaya çalışmasıydı. Ancak, devletine ve milletine bağlı Şehit Ömer Halisdemir gibi vatan evlatlarımızın gösterdiği kahramanlık bu oyunu bozmuş ve bu durum darbe girişiminin akamete uğramasındaki en kritik noktalardan biri olmuştur.

"15 TEMMUZ'DAN SONRA ORDUMUZ DAHA DA GÜÇLENDİ"

Bakan Yaşar Güler, TSK'den ihraç edilen personel sayısını da açıkladı. Türk ordusunun 15 Temmuz'dan sonra daha da güçlendiğini ifade etti. FETÖ ile mücadelede kararlılık vurgusu yaptı.

- Bugüne kadar TSK'dan 23 bin 859 personel ihraç edilmiş, 2 bin 292 personelin ise rütbesi geri alınmıştır. Açığa alınan ve geçici görevden uzaklaştırılan personel sayısı 245'tir. Öte yandan, mazisi zaferlerle dolu şanlı ordumuz, 15 Temmuz sonrası hainlerden temizlenmeye başlar başlamaz Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile yurt içi ve sınır ötesinde büyük ve kapsamlı operasyonların icrasına yönelmiş, ülkemizin ve vatandaşlarımızın başına musallat olan terör belası bitme noktasına getirilmiştir. Aynı zamanda bu zorlu süreçte zaafa uğrayacağı düşünülen Türk ordusunun çok daha güçlendiği ve harekat kabiliyetinin arttığı tüm dünyaya gösterilmiştir.

Milli Savunma Bakanı Güler, Türkiye'nin güneyinde ABD’nin PKK/PYD eliyle kurmaya çalıştığı terör koridoruyla ilgili de çok net konuştu. Terör koridoruna müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Yaşar Güler 15 temmuz darbe girişimi