Milli Güvenlik Kurulu bildirisinde Suriye ayrıntısı dikkat çekti

Milli Güvenlik Kurulu bildirisinde Suriye ayrıntısı dikkat çekti. 9 maddelik bildirinin 4’üncü maddesinde Suriye topraklarının bölücü terörden arındırılmasının, öncelikle Suriye’nin menfaatine olduğu ifade edildi.

Cemre Nilsu Çatakoğlu Cemre Nilsu Çatakoğlu

Aynı zamanda bildiride “Suriye’de tüm tarafları kapsayan gerçek bir toplumsal mutabakata ulaşılmasına yönelik destek sürecek” denildi. 

Irak ve Suriye başta olmak üzere bölge ülkeleriyle iş birliği mesajı verildi. Suriye’nin terörden temizlenmesinin önemine işaret edildi. 2 buçuk saatlik Milli Güvenlik Kurulu zirvesi bildirisinde Suriye başlıkları dikkat çekti.

Bildirinin 4’üncü maddesinde “Suriye topraklarının bölücü terörden arındırılmasının, öncelikle Suriye’nin menfaatlerini ve bekasını teminat altına alacağının altı çizilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

9 maddeli bildirinin yine 4’üncü maddesinde Suriye’deki krizin çözümüne dair yöntemin nasıl olacağı belirtildi.

Peki söz konusu maddede kullanılan “Suriye’de tüm tarafları kapsayan gerçek bir toplumsal mutabakata ulaşılmasına…” ifadesi ne anlama geliyor?

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe konuya ilişkin: "Buradaki taraflardan kastımız hem muhalifler hem de Suriye hükümetidir. toplumsal mutabakat karşılığı bu iki durum arasındaki güvene dayalı ilişkileri düzeltilmesi diyebilirim. Muhalifin hükümetle Suriye hükümeti'ndeki endişelerini giderecek bir mekanizma kurularak Suriye'de muhalefeler arasındaki bu İlişki düzeltilebilir diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

MGK mgk bildirisi