MHP'den Tuğrul Türkeş'e Osman Kavala tepkisi! MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman açıklama yaptı

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Osman Kavala’yı ziyaret etme talebiyle gündeme gelen AK Parti Milletvekili Tuğrul Türkeş’e sert tepki verdi. Türkeş'in "soyisimini taşımayı beceremediğini" savunan Büyükataman, ziyareti CHP ve DEM Parti temsilcileriyle birlikte yapmayı tavsiye etti.

Haber Merkezi Haber Merkezi
MHP'den Tuğrul Türkeş'e Osman Kavala tepkisi! MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman açıklama yaptı

Osman Kavala ve gezi davasında tutuklu olanları ziyaret edeceğini açıklayan AK Parti Milletvekili Tuğrul Türkeş’e, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’dan sert tepki geldi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Soy ismini taşımayı beceremeyen, Türkeş soyadına yakışmayan duruşsuzluğu ile tanıdığımız Tuğrul bey şimdi de Sorosçu Kavala’ya el uzatmış, suçu kesinleşmiş bir haine sahip çıkmayı kendine vazife edinerek Türk yargısını hedef almıştır." dedi.

MHP’li İsmet Büyükataman, Türkeş’in "Ziyarete tek mi gideceksiniz" sorusuna verdiği "Kimle gideyim? Feti Yıldız’la mı gideyim" cevabı da gündemine aldı.

İsmet Büyükataman, "Vatan hainlerine, ajanlara, teröristlere, Türkiye karşıtlarına methiyeler düzülen bu cezaevi yolunda, ziyarete kimle gideceği sorulduğunda ise Genel Başkan yardımcımız Feti Yıldız’ın adını geçirme hadsizliğinde bulunmuş, düştüğü zillet çukurundan ar etmediğini ve ciddiyetsizliğini bir kez daha göstermiştir." dedi.

TÜRKEŞ'E "DEMİRTAŞ" GÖNDERMESİ

İsmet Büyükataman, Kavala’yı CHP ve DEM Parti temsilcileriyle ziyaret etmeyi tavsiye etti. AK Partili Türkeş’e, bir sonraki ziyaret durağı için de Selahattin Demirtaş’ı işaret etti. Büyükataman, "Tuğrul beye tavsiyemiz; Milliyetçi Hareket Partisi’ni ve şerefli dava adamlarının adını ağzına almaması ve ziyaretini Sorosçu Kavala’nın özgürlüğü için çırpınan CHP-DEM temsilcileri ile birlikte yapmasıdır. Ayrıca bir sonraki ziyaretini Edirne F TİPİ Cezaevine yapıp yapmayacağı da merak konusudur!" dedi.

"İSTEDİĞİ ZAMAN GÖRÜŞEBİLİR"

Bu arada Tuğrul Türkeş'in Kavala’yı ziyaret etmek için verdiği dilekçeye geç yanıt verildiği eleştirisine yanıt Adalat Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi.

Bakan Yılmaz Tunç, "Bugüne kadar Gezi davası hükümlülerini 64 farklı milletvekili ile 340 farklı avukat ziyaret etti. Dolayısıyla bizim hükümlüleri ziyaretçileriyle görüştürmeme gibi bir durumuzu yok. Bu zaten Anayasa ve kanunların verdiği mecburiyet.Sayın Türkeş’in ziyaretiyle ilgili problem yok. İstediği zaman, uygun bir günde görüşebilir." dedi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

mhp Tuğrul Türkeş osman kavala