MGK sonrası açıklama! Bildiride Suriye konusu öne çıktı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu sonrası açıklama yapıldı. Suriye konusu dikkat çekti, iki ülkenin dostluğunu hedef alan kışkırtmalara izin verilmeyeceği belirtildi.

Murat Güneş Murat Güneş
MGK sonrası açıklama! Bildiride Suriye konusu öne çıktı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu sonrası açıklama yapıldı. Suriye konusu dikkat çekti, iki ülkenin dostluğunu hedef alan kışkırtmalara izin verilmeyeceği belirtildi. "Suriye topraklarının bölücü terörden arındırılmasının, öncelikle Suriye’nin menfaatlerini ve bekasını teminat altına alacağının altı çizilmiştir" denildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Milli Güvenlik Kurulu 2 saat 45 dakika sürdü. İletişim Başkanlığı, toplantı sonrası yazılı açıklama yaptı.

PKK, FETÖ ve DEAŞ'a yönelik süren operasyonlarla ilgili kurula bilgi sunuldu. FETÖ ile mücadelede atılacak adımlar değerlendirildi, terör örgütünün tamamen çökertileceği vurgulandı.

Terörle mücadelenin Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve refahına kalıcı katkıda bulunacağına işaret edildi.

Bildiride Suriye konusu öne çıktı. Nifak girişimleri ile iki halkın kadim dostluğunu hedef alan kışkırtmalara müsaade edilmeyeceği vurgulandı. "Suriye topraklarının bölücü terörden arındırılmasının, öncelikle Suriye’nin menfaatlerini ve bekasını teminat altına alacağının altı çizilmiştir" denildi.

"Suriye’de tüm tarafları kapsayan gerçek bir toplumsal mutabakata ulaşılmasına yönelik desteğin sürdürüleceği" kaydedildi.

İsrail saldırıları da ele alındı. Yönetimin durdurulması gerektiği belirtildi.

Kıbrıs Türk halkının egemenliğine vurgu yapıldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uluslararası toplumun eşit bir üyesi olarak tanınmasının altı çizildi.

Ege ve Akdeniz’deki meselelerde diyaloğa öncelik veren yapıcı yaklaşımın istismar edilmesine izin verilmeyeceği kaydedildi. Hak ve menfaatlerin müdaafasına yönelik tavizsiz uygulamaların sürdürüleceği açıklandı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

MGK akdeniz suriye pyd pkk