Mercek-24: 975 silah ele geçirildi, 1878 şüpheliye işlem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah taşıyanlara yönelik gerçekleştirilen "Mercek-24" operasyonlarında, 1878 şüpheli hakkında işlem yapıldığını ve 1975 silahın ele geçirildiğini açıkladı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Mercek-24: 975 silah ele geçirildi, 1878 şüpheliye işlem

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 81 ildeki jandarma komutanlıkları ve il emniyet müdürlükleri tarafından düzenlenen bu operasyonların, silah kaçakçıları ve ruhsatsız silah taşıyanlara yönelik olduğunu belirtti. Operasyonlar kapsamında, evlerde, iş yerlerinde, halka açık alanlarda ve yol kontrollerinde ruhsatsız 1975 silahın ele geçirildiğini ve 1878 şüpheliye işlem yapıldığını ifade etti.

Yerlikaya, "Ruhsatsız silah temin edenleri tek tek yakalayıp adalete teslim etmeye kararlıyız. Sizlerin duaları ve desteğiyle, kendi karanlık düzenlerini dayatmak isteyen suç odaklarına karşı mücadelemiz durmaksızın sürecek." ifadelerini kullandı ve operasyonları koordine eden valiler, kaymakamlar ile operasyonları gerçekleştiren jandarma ve emniyet güçlerine teşekkür etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

mercek silahlar Ali Yerlikaya