Konutlarda kira artışında yeni gelişme! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konutlarda geçerli olan kira artışında yüzde 25 sınırı ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Tunç, "2 Temmuz 2023'ten itibaren 2 Temmuz 2024 tarihine kadar, konut kiralarında kira artışı yüzde 25 üst sınır olarak uygulanacak" dedi.

Konutlarda kira artışında yeni gelişme! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren, konutlardaki kira artışında yüzde 25 sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Söz konusu düzenlemenin geçen yıl yapıldığını ve bir yıllık süresinin olduğunu hatırlatan Bakan Yılmaz Tunç, bu sürenin 1 Temmuz 2023'te dolacağını hatırlattı.

KİRA ARTIŞINDA YÜZDE 25 SINIRI 1 YIL UZATILACAK

Kira düzenlemesi konusunda talepler doğrultusunda yeni bir karar almanın gerektiğini ve bu düzenlemenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıkladığını ifade eden Bakan Tunç, "Geçen yılki süreye 1 Temmuz dahildi. 2 Temmuz 2023'ten itibaren 2 Temmuz 2024 tarihine kadar bir yıl süreyle konut kiralarında kira artışı yüzde 25 üst sınır olarak uygulanacak." dedi.

Bakanlık olarak kira düzenlemesine yönelik teknik çalışmayı tamamladıklarını kaydeden Tunç, düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine geleceğini söyledi. Bayramdan sonra bu konunun Meclisin ilk işlerinden olacağını belirten Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sunulacak torba kanunla düzenlemenin yasalaşacağını bildirdi.

FAHİŞ KİRALARA CEZA DÜZENLEMELERİ DEVAM EDECEK

Fahiş kiralarla ilgili vatandaşlardan bazı şikayetlerin geldiğini ve bunlara duyarsız kalınamayacağını aktaran Tunç, Ticaret Bakanlığının fahiş fiyatlarla ilgili bazı tedbirler aldığını anlattı. Yılmaz Tunç, fahiş fiyatla ilgili ceza düzenlemelerinin daha önce yapıldığını anımsattı.

Kira uyuşmazlıklarında ara buluculuğun eylülden itibaren dava şartı haline geleceğini bildiren Adalet Bakanı Tunç, bu uyuşmazlıkların mahkemelere gitmeden barışçıl şekilde çözüme kavuşturulacağını belirtti. Bakan Tunç, ev sahibi ile kiracı arasındaki uyuşmazlıkların derinleşmemesini istediklerini dile getirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

kira artışı adalet bakanlığı son dakika kira artış oranı ne kadar