Komisyonda vekiller birbirini dinlemedi! Sokak hayvanlarına dair teklifin görüşülmesinde yine tartışma çıktı

Sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemeleri içeren teklifin Meclis’teki görüşmelerinde yine sesler yükseldi. CHP, DEM Parti ve TİP milletvekilleri ile AK Parti-MHP vekilleri arasında tartışmalar yaşandı. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre ise tekliften “Ötenazi” kelimesi çıkarılacak.

Sokak hayvanlarıyla ilgili hazırlanan kanun teklifinin Meclis’teki görüşmeleri geçen hafta olduğu gibi bu haftada da gergin başladı.

CHP, DEM Parti ve TİP milletvekillerinin teklife olan tepkisi devam etti. Vekiller birbirinin sesini bastırmak için söz almadan peş peşe konuşmaya çalıştı.

Bir önceki görüşmelerden dolayı getirilen güvenlik önlemleri ile içeriye dernek ve izleyicilerin alınmaması, tartışmaları körükledi.

Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu’ndaki toplantının başında yapılan tartışmalar teknik sorunlar üzerine devam etti. Komisyon çıkışına yerleştirilen televizyonun bozuk olduğu gerekçesiyle kaldırılmasına muhalefet sıralarından tepkiler yükseldi.

Görüşme devam ederken içeriye alınmayan bir grup Meclis koridorlarında "Yasayı geri çek" sloganları attı.

TEPKİ ÇEKEN İFADEDE DEĞİŞİKLİK

Bu arada AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre kanun teklifinden “Ötenazi” kelimesi çıkarılacak. Yerine “Veterinerlik Hizmetleri Kanunu’nun 9 Maddesi’nin 3. Fıkrasında yer alan hükümler uygulanır” hükmü eklenecek. İlgili kanunda ise ötenazinin esasları düzenleniyor.

Öte yandan komisyonda dikkat çeken bir tartışma daha yaşandı. Dem Parti milletvekili Çiçek Otlu'nun yaptığı "Sizin için en iyi Kürt ölü Kürt" çıkışına Ak Parti ve MHP sıralarından tepki geldi. Milletvekilleri "Derdiniz köpek değil, böyle faşizan bir konuşma olamaz" dedi.

sokak hayvanları kanun teklifi