KKTC'de 50. yıl coşkusu! Yıl dönümüne özel resepsiyon düzenlendi

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümüne özel resepsiyon düzenlendi. KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre ve eşi Emel Töre'nin ev sahipliğinde yapılan resepsiyonda harekâtın tarihi süreci anlatıldı. Zorlu Töre, "Biz asla KKTC’den, Türkiye’den ve Türk dünyasından vazgeçmeyeceğiz" vurgusu yaptı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 50. yıl coşkusu hakim. KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve eşi Emel Töre, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon düzenledi.

Zorlu Töre, KKTC'nin Türklerin milli devleti olduğunu ve devleti çiğnetmemenin boyunlarının borcu olduğunu ifade etti.

Zorlu Töre, yaptığı açıklamada, "Karahman Türk ordusu hem denizden hem havadan geldiler. Hoş geldiler, sefa getirdiler Kıbrıs'a. Tekrar geldiler. Bekledim de gelmediler şarkıları artık söylenemeyecek. Ey Palikarya ey Galamara artık söyleyemeyeceksiniz. Artık Türk bayrakları şerefle dalgalanıyor. Bize bu toprakları ne Amerika ne Rusya hediye etmedi. Kim hediye etti? 'Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda. Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda' dediğimiz o asil şehitler hediye etti." dedi.

Zorlu Töre, KKTC'nin Türklerin milli devleti olduğunu ve devleti çiğnetmemenin boyunlarının borcu olduğunu ifade etti.

- Biz asla KKTC'den vazgeçmeyeceğiz, anavatan Türkiye'den, Türk ordusundan, Azerbaycan'dan, diğer Türk dünyasından asla vazgeçmeyeceğiz. KKTC bizim milli devletimizdir. "Ne mutlu Türk'üm" diyen herkesin milli devletidir.

KKTC'de 50. yıl coşkusu! Yıl dönümüne özel resepsiyon düzenlendi - Resim : 1

BEKİR BOZDAĞ: "KIBRIS TÜRKÜ'NÜN MÜCADELESİ BİTMEMİŞTİR"

Resepsiyona katılan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Bekir Bozdağ, Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı.

- Artık iki halklı, iki devletli bir çözümden başka çare burada yok. Bunu dünya bilsin, bilmesin ama tek çıkar bu. Eninde sonunda uluslararası toplum da bu gerçeği kabullenmek zorunda kalacaktır. Türkiye, her şartta Kıbrıs Türk halkının yanında olacaktır.

Azerbaycan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ehliman Emiraslanov da Azerbaycan ile KKTC ilişkilerinin gelişerek devam edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından, resepsiyon Güzelyurt Belediyesi Halk Dansları Topluluğu gösterisi ve Cem Kafkas konseriyle sona erdi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

kıbrıs barış harekatı KKTC resepsiyon