KKTC'de 50. yıl coşkusu yaşandı! Askeri geçit töreni dosta güven, düşmana korku verdi

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü Lefkoşa'da kutlandı. Askeri geçit töreni dosta güven düşmana korku saldı. Erdoğan "KKTC'nin tanınması ve iki devletli çözüm gayretlerini sürdüreceğiz" dedi. Ersin Tatar Mavi Vatan vurgusu yaptı, Rum tarafının kışkırtmalarının adayı tehlikeye attığını söyledi.

Haber Merkezi Haber Merkezi
KKTC'de 50. yıl coşkusu yaşandı! Askeri geçit töreni dosta güven, düşmana korku verdi

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü Lefkoşa'da kutlandı. Askeri geçit töreni dosta güven düşmana korku saldı. Erdoğan, "KKTC'nin tanınması ve iki devletli çözüm gayretlerini sürdüreceğiz" dedi. Ersin Tatar, Mavi Vatan vurgusu yaptı, Rum tarafının kışkırtmalarının adayı tehlikeye attığını söyledi.

Kıbrıs Türkü 50 yıl önce özgürlüğe adım attı. Türk Silahlı Kuvvetleri, Kıbrıs Türkü'nü zulümden kurtarıldı. Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıldönümü görkemli törenlerle kutlandı.

KKTC'de 50. yıl coşkusu yaşandı! Askeri geçit töreni dosta güven, düşmana korku verdi - Resim : 1

Lefkoşa’da geçit töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar ve çok sayıda vekil de törenlere katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyaya mesajlar verdi. "Kalıcı barışı ve çözümü sağlamaya hazırız" dedi. Erdoğan, Kıbrıs Türkü'nün haklarından taviz vermeyeceklerini de söyledi.

KKTC'de 50. yıl coşkusu yaşandı! Askeri geçit töreni dosta güven, düşmana korku verdi - Resim : 2

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, törende Rum tarafının kışkırtma girişimlerine tepki gösterdi. "20 Temmuz'da yoktan var olduk" diyen Tatar, Mavi Vatan'daki haklarından vazgeçmeyeceklerini ilan etti.

Resmi törenlerde de coşku hakimdi. Bayraktar İHA ve helikopterler tören alanı üzerinde uçuş yaptı. Türk Yıldızları Akrobasi Timi katılımcıları selamladı.

KKTC'de 50. yıl coşkusu yaşandı! Askeri geçit töreni dosta güven, düşmana korku verdi - Resim : 3

Tören askerler, gaziler ve mücahitler ile son dönemde üretilen savunma sanayi araçlarının geçişiyle sona erdi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

KKTC tören kıbrıs barış harekatı