KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Ulusal Kanal ekibini ağırladı

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları kapmasında etkinlikleri takip etmek amacıyla KKTC’ye gelen Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Adnan Türkkan ile Gün Ortası Programı yapımcısı ve sunucusu Yeşim Eryılmaz’ı kabul etti.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Ulusal Kanal ekibini ağırladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları kapmasında etkinlikler düzenlenecek.

Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Adnan Türkkan ile Gün Ortası Programı yapımcısı ve sunucusu Yeşim Eryılmaz da etkinlikleri takip etmek amacıyla KKTC'ye gitti.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, KKTC’ye gelen Adnan Türkkan ile Yeşim Eryılmaz'ı, Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’nda kabul etti.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Ulusal Kanal ekibini ağırladı - Resim : 1

Kabulde konuşan Zorlu Töre, Ulusal Kanal’a Kıbrıs davasına verdiği destekten dolayı teşekkür etti, yayınlarını ilgiyle takip ettiğini kaydetti.

Ulusal Kanal’ın İstanbul’da bulunan stüdyosunda canlı yayına katıldığını anımsatan Zorlu Töre, Anavatan Türkiye’de bulunan kanalların milli dava Kıbrıs’a sahip çıkmasının ve Anadolu halkının bilgilendirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Zorlu Töre, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

- Ulusal Kanal'a, Türkiye'ye geldiğimde, davet edildiğimde mutlaka çıkıyorum. Çok çok yıllar öncesinde, kurulduğu günden beri ulusal çizgisi var Ulusal Kanal'ın, dolayısıyla Türk milletinin milli birlik ve beraberliğine, istiklal aşkına hizmet eden bir kanaldır. Bu yönde yaptığı yayınları yakinen takip ediyorum. Milli duruştan, milli kimlikten, milli bekadan taviz vermeyen yapısı vardır Ulusal Kanal'ın. Tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Ulusal Kanal ekibini ağırladı - Resim : 2

Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Adnan Türkkan da, Kıbrıs’ı milli dava olarak gördüklerini ve yayınlarında buna önem verdiklerini ifade etti.

Adnan Türkkan, konuşmasında şunları söyledi:

- Bizim için de 50. yılda burada olmak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki bu milli coşkuyu, heyecanı, milli bakış açısını Türkiye kamuoyuna yansıtmak bizim için de büyük bir gurur.
KKTC Zorlu Töre ulusal kanal