Kırgızistan ve Cibuti ile stratejik adım! Anlaşmalar yürürlüğe girdi

Türkiye, madencilik alanında Kırgızistan ve Cibuti ile iş birliğine gidiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan anlaşmalar, Resmi Gazetede yayımlandı. Anlaşmalar, bu ülkelerle jeoloji, madencilik ve teknolojik iş birliğini geliştirmeyi amaçlıyor.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Kırgızistan ve Cibuti ile stratejik adım! Anlaşmalar yürürlüğe girdi

Türkiye’nin, Kırgızistan ve Cibuti ile madencilik alanında imzaladığı iki stratejik anlaşma yürürlüğe girdi.

Cibuti Cumhuriyetiyle Ağustos 2021'de Ankara’da, Kırgızistan ile Eylül 2021'de Bişkek'te imzalanan anlaşmalar, her iki ülkeyle madencilik alanında bilimsel, teknik ve teknolojik işbirliğini derinleştirmeyi hedefliyor.

Bu ülkeler, jeolojik araştırmalar, maden arama ve madencilik eğitim programları düzenlenecek. Doğal kaynakların geliştirilmesi konusunda kamu bilincinin artırılması gibi konularda da işbirliği yapılacak.

Ayrıca, maden ürünleri ticaretini geliştirme ve madencilik sektöründe ortaklıkları teşvik etme gibi hedefler de bu anlaşma çerçevesinde yer alıyor.

Anlaşmalar, Türkiye'nin madencilik alanındaki bilgi birikimini ve teknolojik kapasitesini, Kırgızistan ve Cibuti ile paylaşarak, sektörün küresel anlamda güçlenmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Kırgızistan cibuti madencilik