Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı coşkuyla kutlanacak! Erdoğan, Bakanlar Kurulu ve parti liderleri KKTC'ye gidecek

"Ayşe tatile çıksın" parolasıyla 1974'te adaya barış ve huzur getirmek için yapılan Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. yılı görkemli şekilde kutlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi parti genel başkanları, bakanlar kurulu ve çok sayıda milletvekili kutlamalar için KKTC'ye gidecek.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı coşkuyla kutlanacak! Erdoğan, Bakanlar Kurulu ve parti liderleri KKTC'ye gidecek

20 Temmuz 1974'te Rumların saldırılarına maruz kalan Kıbrıs Türklerini kurtarmak ve adaya barış ve huzur getirmek amacıyla Türk ordusunun icra ettiği Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. yılı kutlamaları için hazırlıklar sürüyor.

Kutlamalar kapsamında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve bakanlar kurulunun yanı sıra CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve çok sayıda milletvekili Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gidecek.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı coşkuyla kutlanacak! Erdoğan, Bakanlar Kurulu ve parti liderleri KKTC'ye gidecek - Resim : 1

174 Kıbrıs gazisinin da katılacağı etkinliklerde "Ayşe tatile çıksın" parolasına ilham veren, dönemin Dışişleri Bakanı Turan Güneş'in kızı Prof. Dr. Ayşe Güneş Ayata da bulunacak.

GEMİLER VE TÜRK YILDIZLARI DA KIBRIS'TA

Ayrıca harekatın 50. yılı için KKTC'de yapılacak törene, Türkiye'nin ilk uçak gemisi TCG Anadolu da katılacak. TCG Anadolu önderliğinde 50 gemi ve 12 deniz-hava vasıtası ile Denizde Geçit Töreni yapılacak.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı coşkuyla kutlanacak! Erdoğan, Bakanlar Kurulu ve parti liderleri KKTC'ye gidecek - Resim : 2

Düzenlenecek askeri etkinlikler, Milli Savunma Bakanlığı Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından açıklandı.

Zeki Aktürk, "19 Temmuz’da Yavuz Çıkarma Plajı’nda Armoni Mızıkası Komutanlığı ve Mehteran Birliği tarafından, ünlü sanatçıların katılımıyla konser ve “Şafak Nöbeti” etkinliği, 20 Temmuz’da Türk Yıldızları Akrobasi Timimiz tarafından gösteri uçuşu ve F-16 uçaklarımız ile muharip uçak geçişi, 50 pare top atışı yapılacak, 20 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında Lefkoşa’da bulunan Kıbrıs Türk Tarih, Kültür ve Millî Mücadele Müzesi’nde 50’nci Yıl Sergisi açılacaktır." dedi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

kıbrıs barış harekatı KKTC Kıbrıs