Kayıp Narin'in soruşturmasında gelişme: Yeni detaylar!

Diyarbakır'da 16 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıkıyor. Amcayı ele veren ipucu, bir benzinlik çalışanının ifadesiyle açığa çıktı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Kayıp Narin'in soruşturmasında gelişme: Yeni detaylar!

21 Ağustos'ta Bağlar ilçesi Kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde Kur’an kursundan dönerken kaybolan Narin Güran’ı arama çalışmaları devam ediyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, mahalledeki mezarlıkta jandarma eşliğinde yer altı görüntüleme cihazıyla arama yapıldı. Ayrıca, mahalleye girip çıkan araçlar da kontrol edilip kayıt altına alınıyor. Köyün muhtarı ve Narin’in amcası Salim Güran, "Kasten öldürme" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Halk TV’den Müslim Sarıyar'ın haberine göre, Narin’in kaybolmasının ardından benzin istasyonunda çalışan Murat Çınar Çatalca, jandarmaya giderek ifade verdi. Çatalca, köy muhtarı Salim Güran’ın aracında Narin’in ya baygın ya da boğularak ön koltukta koyu kahverengi bir battaniyeye sarılmış halde olduğunu gördüğünü belirtti. Bu ifadenin ardından Salim Güran gözaltına alındı.

Ayrıca, Salim Güran'ın Facebook'ta yaptığı bir paylaşımın altına Çatalca, şu yorumu yaptı: "Diyarbakır Evdeneve Eligül Salim Güran köyün muhtarıdır. HTS kayıtlarına göre olay öncesi ve sonrası Narin Güran’ın annesiyle hem mesajlaşmalar hem de telefon görüşmeleri kaydedilmiş. Olay günü, Narin kaybolduktan 15-20 dakika sonra, Salim Güran kendi aracıyla köyden hızla ayrılmış. Yakıt almadan bir benzinliğe girip sadece ıslak mendil almış. Kamera kayıtları alındı, bizzat kendim bu kayıtları jandarmaya verdim. Paylaşmamam gerektiği, aksi takdirde delil yaymaktan ceza alacağım söylendi. Ayrıca, muhtarın Narin'in erkek kardeşi Enes’le de irtibatı vardı. Telefon ve kamera kayıtlarına göre, ne yazık ki Narin, ya baygındı ya da Salim tarafından boğularak ön koltukta battaniyeye sarılı halde yatıyordu. Muhtar, benzinlik çalışanları tarafından da tanındığı için şüphe yoktu.

Olay günü muhtarın telefonu kapalıydı ve 2 saat sonra karanlıkta köye döndü

Narin Güran soruşturma detaylar