Karkamış ve Kilis halkı terörü lanetledi

Gaziantep’teki terör saldırısında yaşamını yitiren öğretmen Ayşenur Alkan ve 5 yaşındaki Hasan Karataş, törenlerle son yolcuklarına uğurlandı. PKK/YPG’nin saldırdığı Gaziantep ve Kilis’te halk, teröre karşı tek yürek oldu.

Gaziantep şehitlerini uğurladı; Ayşenur öğretmen ve küçük Hasan törenlerle toprağa verildi.

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde PKK/YPG'li teröristlerce düzenlenen roketli saldırıda hayatını kaybeden öğretmen Ayşenur Alkan için Nizip'te cenaze töreni düzenlendi.

Hazreti Ali Camisi'ndeki törene; Alkan’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri ve bürokratlar katıldı.

Yakınları, Ayşenur öğretmenin Türk bayrağına sarılı tabutuna “24 Kasım Öğretmenler Günü'n kutlu olsun şehidim” yazılı çiçek bıraktı.

Ayşenur Alkan'ın cenazesi, törenin ardından Nizip Asri Mezarlığı'na defnedildi.

Karkamış’taki hain saldırıda yaşamını yitiren 5 yaşındaki Hasan Karataş için de Karanfil Mahallesi Meydanı’nda tören yapıldı. Törene Gaziantep Valisi Davut Gül ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Küçük çocuğun naaşı, Gaziantep İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın kıldırdığı cenaze namazı sonrası Karanfil Mahallesi'nde toprağa verildi.

Türkiye’nin sınırında bulunan ve son günlerde terör örgütü PKK/PYD’nin saldırılarına hedef olan Gaziantep’in Karkamış ilçesi ve Kilis’te, vatandaşlar teröre, karşı tek yürek oldu.

Saldırıların ardından güvenlik güçlerinin yanında olduklarını her fırsatta dile getiren ilçe halkı, terör örgütü ve uzantılarını lanetledi.

Kilisli vatandaşlar da PKK’ya ortak tepkilerini dile getirdi. Vatandaşlar, Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG'ye yönelik olası kara harekatına da tam destek verdi.

21 Kasım Karkamış PKK/YPG saldırısı karkamış ​Gaziantep