Kara Atmaca'dan en uzun menzilli uçuş: Hedefini tam isabet ettirdi

ROKETSAN tarafından geliştirilen karadan karaya seyir füzesi Kara Atmaca test çalışmalarında hedefini tam isabet vurdu. Kara Atmaca böylece en uzun menzilli ve en uzun süreli uçuşunu yaptı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Kara Atmaca'dan en uzun menzilli uçuş: Hedefini tam isabet ettirdi

Seyir füzesi "Kara Atmaca" en uzun menzilli uçuşunu yaptı Milli imkanlarla geliştirilen Kara Atmaca Karadan Karaya Seyir Füzesi, uzun menzil atışlı test faaliyeti sırasında rekor süre uçarak hedefini vurdu.

ROKETSAN tarafından geliştirilen füze, 280 kilometrenin üzerinde bir mesafeyi kat edebiliyor.

Kızılötesi arayıcı başlığına sahip Kara Atmaca seyir füzesi, bu özellikleriyle görüş hattının ötesindeki hedefleri radara yakalanmadan tespit ve imha edebilecek.

Yaklaşık 250 kilogram ağırlığındaki bir harp başlığına sahip Kara Atmaca, agresif manevralar yaparak santimetre hassasiyetle belirlenen hedefleri tam noktadan vuracak.

Kara Atmaca Silah Sistemi, taktik tekerlekli kara aracı üzerinden fırlatılabilen, stratejik kara hedeflerine karşı kullanılması planlanan, karıştırmaya karşı dayanıklı, uzun menzilli seyir füzesi olma özelliğini taşıyor.

Roketsan’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla "Kara Atmaca uzun menzil uçtu. Ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olsun" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

roketsan deneme Uzun menzilli hava savunma sistemi