Joe Biden adaylıktan çekildi! Kamala Harris mi Michelle Obama mı?

ABD Başkanı Joe Biden kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinden çekildiğini duyurdu. Tartışmalar alevlendi. Eski ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhuriyetçiler, Biden’ın başkanlıktan da istifa etmesi gerektiğini söylüyor.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, 5 Kasım’da düzenlenecek seçimler için adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Biden ardından Kamala Harris’in başkan adayı olması için destek istedi.

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında “Şu anda ülkemizi kim yönetiyor? Sahtekâr Joe değil, nerede olduğu hakkında hiçbir fikri yok. Eğer adaylığını koyamıyorsa, ülkemizi de yönetemez!!!” dedi.

Başkan adaylığı tartışılan ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris de yazılı bir açıklama yaptı. Harris, "Adaylığı hak etme ve kazanma niyetindeyim" dedi.

Cumhuriyetçi Parti Üyesi Saygın Şimşek, Amerikan halkının Kamala Harris’e güvenmediğini söyledi.

- Biden'ın Trump'a karşı kazanamayacağını gördükleri için tamamen indirmek istediler. Zaten kendileri de sağlık durumunun ne olduğunu biliyorlardı. Gizlemeye çalışıyorlardı fakat bu ortaya çıktı. Bunun önünü kesemediler.
- Biden'ın bu sağlık durumunu gizlemesiyle, bütün yaptıklarını gizlemesiyle ve gerçekleri ortaya çıkartmamasıyla, üstünü kapatmaya çalışmasıyla zaten sorgulanmış bir insandır. Yani Amerikan halkı bunu görmektedir ve güvensizdir. Yani sonuçta kendisine güven yoktur. Neden? Bir yalanın, bir düzmecenin bir parçası olmuştur.

Demokratların yeni başkan adayı 19-22 Ağustos'taki Demokrat Partinin Chicago'daki parti kongresi olan Demokrat Parti Ulusal Kongresinde belirlenecek.

Saygın Şimşek, Eski ABD Başkanı Barrack Obama’nın eşi Michelle Obama’nın da başkan adayı olma ihtimali olduğunu söyledi.

- Michelle Obama'nın Kamala Harris'e göre daha güçlü bir aday olacağını düşünüyorum. Michelle Obama yükün, bu yalanı örtbas etmenin suçunu Kamala Harris kadar üzerine alamadı. Çünkü görevde değildi. Fakat görevde olan kimdi? Kamala Harris'ti. Tabi ki bu yükün altında ezilecekti. Fakat bu yük Michelle Obama'nın üzerinde o kadar fazla olmayacaktı.
joe biden Kamala Harris Michelle Obama