İstiklal saldırısında yeni bulgular: WhatsApp yazışmalarına ulaşıldı

İstanbul Beyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin tutuklanan bir teröristin WhatsApp yazışmalarına ulaşıldı. Amar Jarkas’in, saldırıya etkin şekilde yardım ettiğini koyan yazışmalar, delil olarak soruşturma dosyasına girdi.

İstanbul Beyoğlu’nda 6 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili soruşturma sürüyor.

Saldırıdan sonra terörist Bilal Hassan’ı Edirne'ye kaçırdığı tespit edilen ve tutuklanan Ammar Jarkas’ın kullandığı cep telefonu incelendi. Jarkas’ın, saldırının öncesi ve sonrasında yaptığı WhatsApp yazışmalarına ulaşıldı.

Ammar Jarkas'ın patlama sonrasında kız kardeşine, bombacı terörist Ahlam Elbeşir'i kastederek, "Geldiği elbiselerini çıkarsın atsın, onları bir poşete koy." şeklinde WhatsApp üzerinden mesaj attığı anlaşıldı.

Ayrıca Halil M. adlı bir kişiye, Elbeşir'in kaçarken çekilmiş fotoğrafını göndererek "Bu o" dediği, Halil M'nin ise "Beni haberdar et" şeklinde yanıt verdiği tespit edildi.

Telefonunda ele geçirilen konuşmalar Ammar Jarkas’ın patlamadan önceden haberdar olduğunu ortaya koyarken, terör saldırısına yardım ve yataklık ettiğine dair delil olarak soruşturma dosyasına girdi.

terör saldırısı 13 Kasım İstiklal Caddesi Saldırısı patlama