İstanbul'un göbeğinde PKK turnuvası! PKK marşları çalındı, terör örgütü övüldü

İstanbul'un göbeği Esenyurt'ta skandal bir olay yaşandı. PKK'nın sözde gençlik yapılanması DGH, CHP’li Esenyurt Belediyesi tarafından tahsis edilen tesiste futbol turnuvası düzenledi. Turnuvada PKK marşları çalınırken DEM Parti Milletvekili Çiçek Otlu, terör örgütünü öven bir konuşma yaptı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
İstanbul'un göbeğinde PKK turnuvası! PKK marşları çalındı, terör örgütü övüldü

İstanbul'un göbeği Esenyurt'ta skandal bir olay gerçekleşti. PKK’nın sözde gençlik yapılanması Devrimci Gençlik Hareketi (DGH), CHP’li Esenyurt Belediyesi'nin izniyle ilçede futbol turnuvası düzenledi.

Yeni Şafak'ın haberine göre, PKK’nın sözde gençlik yapılanması DGH, Tunceli’de kayıplara karışan, kendisinden bir daha haber alınamayan ve yapılan aramalardan da sonuç çıkmayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku adına Esenyurt'taki Naim Süleymanoğlu Spor Tesisi'nde futbol turnuvası düzenledi. İlçedeki tesiste gerçekleştirilen organizasyon, CHP’li Esenyurt Belediyesi'nin izniyle yapıldı.

DEM PARTİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ PKK'YI ÖVDÜ

Turnuvanın son günü ise büyük bir skandala sahne oldu. DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, terör örgütü PKK'yı öven bir konuşma yaptı.

Çiçek Otlu, “40 yıldır mücadele etmekte çok haklıyız. 15 Ağustos’un yaktığı kıvılcım ateşinde yürümek bizim için doğru yoldur, haktır. Haki Karer’in, Mazlum Doğan’ın, İbrahim Kaypakkaya'nın yolu yolumuzdur” sözleriyle, PKK terörünü övdü.

Skandal turnuvanın ödül töreninde 1993 yılında etkisiz hale getirilen “Beritan” kod adlı terörist Gülnaz Karataş için yazılmış PKK marşı okunup halay çekildi.

7 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, skandal organizasyonla ilgili soruşturma başlattı. Şahısların kimlikleri belirlendikten sonra operasyon için düğmeye basıldı.

Önceki gece DEM Parti Esenyurt ilçe eş başkanları Rojda Yılmaz ve Abdullah Arına’nın da aralarında bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı. Yılmaz’ın evinde yapılan aramada, bebek katili PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın yasaklı kitapları bulundu.

Diğer DGH’lilerin ise sokaklarda son ses PKK marşı çalıp bunu kaydettikleri görüntüler ortaya çıktı. Şüpheliler, Terörle Mücadele Şubesi’ndeki işlemlerin ardından adliyeye götürüldü. DEM Partili ilçe başkanları Yılmaz ve Arına dahil 5 şüpheli, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

pkk esenyurt DEM Parti