İstanbul'da toplanma alanları AVM'lerle dolu! Deprem toplanma alanları imara açıldı

Bir buçuk milyon riskli yapının yer aldığı ve her an 7'nin üzerinde depremin beklendiği İstanbul'da toplanma alanlarının yerine alışveriş merkezleri yapıldı. 42 bin kişi için toplanma alanı olacak alanlarda şu an 95 adet AVM yer alıyor. İşte o çarpıcı verilerin yer aldığı haber...

Olası Marmara Depremi'nin yerini, ne zaman olacağını öngörmek imkansız. Ancak uzmanlara göre 7 ila 7.5 büyüklüğünde Marmara'da deprem bekleniyor. 16 milyon nüfuslu İstanbul'da ise bahsedilen deprem senaryoları korkunç. Peki İstanbul depreme hazır mı?

İstanbul Planlama Ajansı'nın "Kamusal Alanın Dönüşümü: Alışveriş Merkezlerinin Kentsel Etkileri Üzerine Değerlendirme" raporu, megakentin depreme hazırlıksız olunduğunu bir kez daha ortaya koydu.

DEPREM TOPLANMA ALANLARI İMARA AÇILDI

Deprem sonrası, 42 bin 200 kişinin barınma ihtiyacını karşılayacak toplanma alanların yerine 95 adet 20 bin metrekareden fazla alışveriş merkezleri yapıldı.

2000 yılı öncesi inşa edilen bir buçuk milyon riskli yapının yer aldığı İstanbul'da, 1999-2003 arasında kamusal alanlar imara açıldı, gökdelenler İstanbul'da yükselmeye başladı. Kentteki 39 ilçenin 34'ünde AVM bulunuyor.

Kentte rekor Şişli ilçesinde... Çarpık kentleşmenin beligin olduğu Şişli'de 10 alışveriş merkezi var. İkinci sıra 9 AVM ile Bakırköy yer aldı. Ataşehir ile Ümraniye ise 8 AVM ile üçüncü sırada bulunuyor.

deprem istanbul avm