İsrailli Bakan'dan insanlık dışı açıklama: '2 Milyon kişinin ölmesi ahlaki'

Gazze’ye saldırılarını sürdüren İsrail yönetimi, her geçen gün daha da acımasızlaşıyor. Bölgeye giden yetersiz insani yardımlara bile engel olmaya çalışan İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, yaptığı açıklamalarla tepki çekti.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
İsrailli Bakan'dan insanlık dışı açıklama: '2 Milyon kişinin ölmesi ahlaki'

Gazze’deki ölü sayısı 40 bine ulaşmış durumda ve binlerce kişinin naaşına hala ulaşılamadı. 91 binden fazla yaralı olmasına rağmen, bu durum İsrailli yöneticileri tatmin etmiyor.

Irkçı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, "Israel Hayom" adlı yayın kuruluşunun düzenlediği bir konferansta, 7 Ekim’den bu yana İsrail'in saldırıları altında olan Gazze Şeridi’ne insani yardımların engellenmesi gerektiğini savundu.

‘2 MİLYON KİŞİNİN ÖLMESİ AHLAKİ’

İsrail’in yoğun saldırıları ve insani yardımları engellemesi nedeniyle aylardır açlık ve kıtlık çeken Gazzelilerin tamamının ölmesini "meşru" olarak ima eden Smotrich, "Mevcut küresel gerçeklikte bir savaşı yönetemeyiz. Rehinelerimiz geri dönene kadar, haklı ve ahlaki olsa bile, kimse 2 milyon sivilin açlıktan ölmesine izin vermez." ifadelerini kullandı. Bakan Smotrich, uluslararası toplumun bölgeye insani yardım ulaştırılmasını engellemeye izin vermeyeceğini söyleyerek, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürebilmek için uluslararası meşruiyete ihtiyaç duyduklarını belirtti.

 Bakan, İsrail'in Gazze Şeridi’nin tamamını kontrol altına alması gerektiğini ve bu bölgenin tamamen ele geçirilmesinin hedeflenmesi gerektiğini ifade etti. Smotrich, Gazze’nin kontrolünü sağlamak için uluslararası desteğin önemine vurgu yaptı ve bu desteğin İsrail’in askeri operasyonlarını sürdürmesi için gerekli olduğunu belirtti.

israil gazze filistin