İsrail'e destek Zorlu'dan! Zorlu Holding'in ortağı şirket, İsrail ordusuna elektrik sağlıyor

Zorlu Holding’e bağlı Zorlu Enerji Grubu’nun İsrail ordusuna elektrik enerjisi sağladığı ortaya çıktı. Şirket, yüzde 25 hissedarı olduğu Dorad Energy ile birlikte, İsrail Savunma Kuvvetleri ve Savunma Bakanlığına hizmet veriyor. Zorlu Enerji, İsrail şirketi Dorad Energy ile ortaklığı doğruladı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
İsrail'e destek Zorlu'dan! Zorlu Holding'in ortağı şirket, İsrail ordusuna elektrik sağlıyor

Hükümetin İsrail’le ticaretin tamamen durduğunu açıklamasına karşın, Zorlu Holding’in ortağı olduğu İsrail merkezli enerji şirketi Dorad Energy, İsrail ordusu ile elektrik temin sözleşmesini uzattı.

İsrail merkezli The Jerusalem Post gazetesinde yayımlanan habere göre, Zorlu Holding’e ait olan Zorlu Enerji’nin yüzde 25 hisse payı olduğu Dorad Energy, İsrail ordusuyla elektrik teminat sözleşmesini güncelledi. Güncelleme kararı, Türkiye’nin İsrail’e ticaretini yasaklamasının ardından temmuz ayında yapılan ve Zorlu Enerji’nin temsilcilerinin de katıldığı toplantıda oy birliğiyle alındı.

Habere göre, Dorad Energy, İsrail’in en büyük elektrik santrallerinden biri olup, Aşkelon kentinin güneyinde yer alıyor. Doğalgaz ve dizel yakıtla çalışan santral, 2004 yılından beri İsrail ordusuna ve Savunma Bakanlığı’na elektrik tedarik ediyor. İsrail devleti de bu stratejik şirkette %37.5 oranında hisseye sahip.

Zorlu Enerji’nin ocak-mart dönemine ilişkin yayımladığı son faaliyet raporunda da Dorad Energy’de kurulu gücü olduğu ve 215,00 MW üretim kapasitesine sahip olduğu belirtiliyor.

Zorlu Holding’in İsrail ile olan ticari ilişkileri, Gazze’ye saldırılarının başlamasından bu yana tepki çekiyordu. Basına yansıyan haberler Zorlu Enerji’den de açıklama yapıldı.

Dorad Energy ile ortaklığı doğrulayan şirket, İsrail’de kurulu santralleri portföylerinden çıkarmak için çalışma yürütüldüğünü bildirdi. Açıklamada, Zorlu Enerji'nin yüzde 25 azınlık hissedarı olduğu Dorad Gaz Santralı'nda hiçbir karar alma ve aldırma yetkisinin olmadığı savunuldu.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

zorlu holding israil elektrik