İsrail polisi, TRT Haber ekibine saldırdı!

İsrail polisi, cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya gelen Filistinlileri darbetti. İsrail polisi ayrıca, bu anları görüntüleyen TRT Haber ekibine de saldırdı. TRT Haber kameramanı Ömer Avvad polislerin itmesi sonucu yere düşerken İsrail polisi basın mensuplarını alandan zorla uzaklaştırdı.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
İsrail polisi, TRT Haber ekibine saldırdı!

İsral polisi yine bir cuma günü, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa yakınlarında şiddete başvurdu.

İsrail polisi, sabah saatlerinden itibaren Mescid-i Aksa'nın da içinde yer aldığı işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi çevresinde ve kapılarında demir bariyerlerle konuşlandı.

İsrail polisi, namaza gelenlerden özellikle Filistinli gençlere kimlik kontrolü yaparak bazılarının Mescid-i Aksa'ya ulaşmasını engelledi. Mescid-i Aksa'nın Bab el-Esbat Kapısı'nda İsrail polisinin bazı Filistinlileri engellemesiyle arbede yaşanırken polis, burada Filistinlileri copla darbetti.

İsrail polisinin, darbettiği bazı Filistinlilerin yaralanmaları sonucu kıyafetlerinde kan olduğu görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

TRT HABER EKİBİNE DE SALDIRDILAR

İsrail polisi, bu anları görüntüleyen TRT Haber ekibine de saldırdı, kameraman Ömer Avvad polislerin itmesi sonucu yere düştü. İsrail polisi, basın mensuplarını alandan zorla uzaklaştırdı.

TRT Kudüs ofisi ise sahadaki ekibin İsrail nezdinde geçerli akreditasyonu gösteren basın kartlarını birden fazla defa ibraz ettiklerine dikkati çekti.

İsrail'in kısıtlamalarına rağmen 35 bin Müslüman işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da cuma namazını kıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

israil TRT Haber mescid-i aksa