Çataklı: ''103 terörist etkisiz hale getirildi''

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Kasım ayının terörle mücadele bilançosunu açıkladı. Çataklı, terör örgütlerine yönelik operasyonlarda 78'i PKK/KCK, 24'ü DEAŞ, 1'i sol terör örgütü mensubu 103 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, aylık basın bilgilendirme toplantısı yaptı. Çataklı, terörle mücadele bilançosunu açıkladı:

- Kasım ayında PKK terör örgütüne yönelik kırsal alanda 11'i büyük, 50'si orta çaplı olmak üzere toplam 11 bin 868 kırsal operasyon ve tüm terör örgütlerinin şehirlerde faaliyet yürüten hücre yapılanması ve iş birlikçilerine yönelik toplam 1.205 operasyon yapılmıştır.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı, Kasım ayında 17 terör eyleminin engellendiğini de duyurdu. Etkisiz hale getirilen terörist sayısını paylaştı:

- Kasım ayında terör örgütünün dağ kadrosundan 3 ölü, 2 sağ ve 5 teslim olmak üzere toplam 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Kasımda tüm terör örgütlerine yönelik operasyonlarda 78'i PKK/KCK, 24'ü DEAŞ, 1'i sol terör örgütü mensubu 103 terörist etkisiz hale getirildi.

İsmail Çataklı, sınırlardaki düzensiz göçmenlere karşı alınan önlemlerin PKK’ya da darbe vurduğunu işaret etti:

- 22 bin 601 düzensiz göçmen yakalanmıştır. Kasım ayında 11 bin 606 düzensiz göçmen sınır dışı edildi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, uyuşturucuyla mücadelede gelinen son duruma da değindi. Atılan her adımdan sonuç alındığını söyleyen Çataklı, “Uyuşturucu kullanımında geçen seneye göre yüzde 16'lık bir azalış söz konusudur” dedi:

- Uyuşturucu ile mücadeleye yönelik olarak Kasım ayında gerçekleştirilen 23 bin 96 operasyonda 29 bin 100 kişi gözaltına alınmış, bin 970 kişi adli makamlar tarafından tutuklanmıştır.

İsmail Çataklı, belediyelere ilişkin soruşturmalara da değindi. 29 Kasım’da Teftiş Kurulu ile bilgilendirme yapıldığını hatırlatarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi soruşturmasının Cuma gününe kadar tamamlanacağını söyledi:

- Geçen hafta buna Seyhan Belediyesi de eklendi. Cuma gününe kadar İBB'yle ilgili de soruşturma tamamlanmış olacak ve tevdi raporu Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilecek. Ülkemizde 1391 belediye bulunuyor. Sadece belediye sayıları üzerinden konunun çarpıtılmasını kabul etmiyoruz.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, Düzce’de yaşanan depremle ilgili hasar tespit çalışmalarını da aktardı:

- Hasar tespit çalışmaları sonucunda, 59 bin 852 bina, 156 bin 998 bağımsız bölüm incelenmiştir. Tespit edilen toplam acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık konut sayısı 899’dur.
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı terörle mücadele istanbul büyükşehir belediyesi teftiş kurulu