İşçiler, Polonez Genel Müdürlüğü önünde! Haksız yere işten atılan işçilerin ekmek mücadelesi sürüyor

Polonez Gıda Fabrikası işçilerinin hak mücadelesi sürüyor. Sendikalı oldukları için işten çıkarılan emekçiler, şirketin İstanbul Ataşehir’deki genel müdürlüğü önünde eylem yaptı. İşçiler, fabrikadaki işlerine geri dönmek istiyor.

Haksız yere işten çıkarılan işçilerin ekmek kavgası sürüyor. Polonez işçileri bu kez de Polonez Gıda Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

İşçiler daha iyi bir ücret alabilmek ve insana yaraşır koşullarda çalışabilmek için sendikaya üye olmuşlardı. İşveren işçilerden 146’sını işten çıkarttı.

Türk-İş Bölge Temsilcisi Halil Faki, "Siz toplu sözleşme isteyen, 'Benim sendikam olsun, haklarımı sendika korusun' diyen işçileri kapının önüne bıraktınız. Ama sizin ayıbınız kadar da buna ortak olan bizim teşviklerimizle o iş yerleri duruyor bizim. 85 milyonun verdiği teşviklerle bugün kar ediyorsunuz. Siz çalışanları dışarı atabilirsiniz. Bu işçilerin arkasında dağ gibi Türk-İş var. Dağ gibi Türk-İş'e bağlı sendika var. Bizim emek dostlarımız var. Gayret sarfediyorlar ama bu aymaz işverenler duymuyor. Duyana kadar mücadelemiz devam edecek. Ya kazanacağız ya kazanacağız ya kazanacağız arkadaşlar!" dedi.

Tek Gıda-İş Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Kemal Köse, emekçilerin işe alınıncaya kadar mücadelenin süreceğini söyledi.

Kemal Köse, "bugün Polonez, Türkiye’nin önde gelen markaları arasında yer alıyorsa burada en büyük pay sahibi çalışanlardır. Buna rağmen kıdemleri 20 yıla dayanan ve Polonezi'n marka sahibi olmasını sağlayan çalışanlarımızı, sendikaya üye olmaktan dolayı suçladınız. Ve 19 Temmuz'dan bu yana çıkış sebebi kod 46'yı uygulayarak 146 işçimizi işten çıkararak çirkinleştiniz." dedi.

Açıklamaya Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı İbrahim Okan Özkan, Vatan Partisi İl yönetimi ve 1. bölgede bulunan Vatan Partisi ilçe örgütleri de katıldı.

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Okan Özkan, "İlk gününden bu yana mücadelelerinde beraberiz. Eğer bugün işçi sınıfı siyasette temsil edilmezse daha çok işten çıkarmalar olur. Sendikalı olma hakları daha çok ellerinden alınır. O yüzden buradan tekrar bütün işçi sınıfımızı ve emekçilerimizi köylülerimizi, milli sanayicilerimizi, Türkiye'nin üreticilerini Vatan Partisi'nde bizle beraber bu emek mücadelesini omuz omuza vermeye davet ediyoruz." dedi.

işçi eylem vatan partisi