İşçiler ilan etti: Türkiye'nin en büyük mitingini yapacağız

TÜRK-İŞ ilan ettiği eylemlere başladığı. İşaret fişeği 81 ilde yandı. Ankara’daki basın açıklamasında konuşan Ergün Atalay 26 Ağustos'ta Çerkezköy'de, 3 Eylül'de Zonguldak'ta miting yapacaklarını hatırlattı ve ekledi: ‘Meclis açıldıktan sonra Ankara'da Türkiye'nin en büyük mitingini yapacağız.’

Haber Merkezi Haber Merkezi
İşçiler ilan etti: Türkiye'nin en büyük mitingini yapacağız

Türkiye'nin en büyük işçi konfederasyonu Türk-İş meydanlara indi. 81 ilde "Zordayız Geçinemiyoruz" sloganıyla eylem yapan emekçiler Hükümetin uyguladığı ekonomi politikalarına tepki gösterdi. Vergide adalet isteyen emekçiler, büyük mitinglere de hazırlanıyor. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Bedeli ne olursa olsun önünüzde son nefesime kadar yürümek mecburiyetindeyim" dedi. 26 Ağustos'ta

Çerkezköy'de, 3 Eylül'de Zonguldak'ta kitlesel mitingler yapılacak. Sonuç alınmazsa işçiler Ankara'dan seslerini duyuracak.

Hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, adaletsiz vergi sistemi...Türkiye'nin en büyük işçi konfederasyonu Türk-İş'e bağlı sendikalar 81 ilde basın açıklaması yaptı. Talepler ortaktı. Geçinemeyen emekçiler vergide adalet istiyor.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Meclis açılınca Türkiye'nin en büyük mitingini Ankara'da yapacaklarını vurguladı.

İstanbul'da Türk-İş 1.Bölge temsilciliği önünde yapılan açıklamaya binlerce emekçi katıldı.

Türk-İş İstanbul 1.Bölge Temsilcisi Halil Faki Erdal, emekçilerin hakkının korunacağını kaydetti.

İzmi'de de emekçiler meydanlardaydı. Açıklamayı Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, yaptı.

Antalya’da Attalos Meydanı’ndan düzenlenen basın açıklamasında, YOL-İŞ Antalya Şube Başkanı Cemil Ünal, açıklanan enflasyonla, işçiye yapılan zam arasındaki uçuruma dikkat çekti.

Denizli’deki basın açıklamasının adresi Türk-İş İl temsilciliğinin önüydü. Basın açıklamasını Türk-İş İl Temsilcisi Yakup Çetin yaptı.

26 Ağustos'ta Çerkezköy'de, 3 Eylül'de Zonguldak'ta kitlesel mitingler yapılacak. Emekçilerin yurt genelindeki eylemlerine Vatan Partisi de destek verdi.

türk iş grev miting sendika