Irak PKK'yı 'yasaklı örgüt' ilan etti: Irak'lı gazeteci gelişmeleri değerlendirdi

Irak hükümeti, bütün devlet kurumlarına PKK'ya "yasaklı örgüt" ifadesinin kullanılması için talimatı verdi. Türkiye bu girişimi memnuniyetle karşılandı. Açıklamayı Türkiye Bağdat Büyükelçisi Anıl Bora İnan yaptı. İnan, bu gelişmenin takdire şayan olduğunu belirtti.

Haber Merkezi Haber Merkezi

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, tüm devlet kurumlarına PKK'ya "yasaklı örgüt" atfında bulunma talimatı verdi.

PKK için “Yasaklı örgüt” ifadesinin kullanılacağı talimatı, Türkiye tarafından olumlu karşılandı. Bağdat’ın adımı hakkında Anadolu Ajansı’na konuşan Türkiye Bağdat Büyükelçisi Anıl Bora İnan, bu gelişmenin taktide şayan ve memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Bu arada Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani’nin talimatının ardından ilk adım da Irak istihbaratından geldi. Irak’ta basınına sızdırılan bir istihbarat belgesinde PKK için “Yasaklı örgüt” ifadesi kullandı.

Irak istihbaratı “Yasaklı örgüt” ifadesini kullandığı belgede aynı zamanda PYD’yi de “PKK’nın Suriye kolu” olarak niteledi.

Gelişmeleri Ulusal Kanal canlı yayınında değerlendiren Iraklı gazeteci Reşat Salihi, PKK’yı Irak’tan temizlemek için önemli bir aşama olduğunu belirtti.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

ırak pkk