Instagram'ın açılacağı tarih belli oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen hafta erişim engeli uygulanan Instagram'ın yetkilileri ile bugün öğleden sonra bir toplantı yapacaklarını belirtmişti. Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Adnan Türkkan, son dakika haberini bildirdi...

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Instagram'ın açılacağı tarih belli oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen hafta erişim engeli uygulanan Instagram'ın yetkilileri ile bugün öğleden sonra bir toplantı yapacaklarını belirtmişti.

INSTAGRAM NEDEN ERİŞİME KAPATILDI?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Instagram'a erişim engeli getirildi. BTK'nin "site bilgileri sorgu sayfasında", Instagram'a erişim engeli kararı alındığı belirtildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Instagram'ın erişime kapatılmasıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı:

"Batılı ülkeler söz konusu olduğunda, sosyal medya platformlarının Katalog Suçlar başta olmak üzere birçok konuda hızlıca tedbir aldıklarını görüyoruz.

Biz de baştan beri aynı hassasiyeti ve adil duruşu talep ediyoruz.

Bu platformlar, kurallarına uydukları ülkelerde sundukları güvenli, temiz ve adil içerik mekanizmasının Türkiye'de de geçerli olmasını istiyoruz."

INSTAGRAM NE ZAMAN AÇILACAK?

Ulusal Kanal Ankara temsilcisi Adnan Türkkan, Bakanlık yetkililerinden aldıkları son dakika haberini paylaştı. Türkkan'ın yaptığı açıklamaya göre, Bakanlığın gerçekleştireceği görüşmenin ardından Instagram bugün öğleden sonra açılacak.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

ınstagram adnan türkkan instagram güncelleme