İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan DEM Parti açıklaması! DEM Parti'yi "Seçimlere giren bir siyasi parti" olarak tanımladı

Hükümetin kayyum siyasetindeki tutarsızlığı sürüyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, PKK ile bağlantılı DEM Parti’yi, "Seçimlere giren bir siyasi parti" olarak tanımladı. “Bu nimeti tuzak kurmadan kullanın” diyen Bakan Ali Yerlikaya, kayyum atamaktan keyif almadıklarını söyledi.

Haber Merkezi Haber Merkezi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan DEM Parti açıklaması! DEM Parti'yi "Seçimlere giren bir siyasi parti" olarak tanımladı

AK Parti hükümeti, DEM Parti belediyelerine kayyum atanması konusunda kararsız tutumunu devam ettiriyor. DEM Parti’nin konumuna dair son açıklama İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan geldi.

“KAYYUM ATANMASINDAN KEYİF ALMIYORUZ”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda milletvekillerin sorularını yanıtladı.

Bakan Ali Yerlikaya, "DEM de bir siyasi parti, seçime girdi, seçildi. Bu nimeti tuzak kurmadan kullanın. Kayyum atamasından çok keyif almıyoruz. DEM'li belediyeler içerisinde hakkında en ufak dava konusu olmayan, en az yarısı öyle, onları nasıl buldunuz? O adamları, hanımefendileri nasıl aday yaptınız? Onlar gibi diğer insanları da yapsaydınız." dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan DEM Parti açıklaması! DEM Parti'yi "Seçimlere giren bir siyasi parti" olarak tanımladı - Resim : 1

PKK PROPAGANDASI YAPARAK HALAY ÇEKENLER HAKKINDA KONUŞTU

Bakan Ali Yerlikaya, Mersin'de halay çekerken terör örgütü PKK elebaşı lehine slogan attıkları gerekçesiyle Gaziantep’de gözaltına alınan şahıslar hakkında konuştu. Bakan Yerlikaya, “Keşke sadece halay çekip Kürtçe şarkı söylüyor olsalardı. Ama adliyeye intikal eden meseleler hiç de öyle değil" ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, İnsan Hakları meselelerini incelerken ‘ben yaptım oldu’ anlayışını reddettiklerini belirtti.

- Adımlarımızı hukuku ve insan haklarını önceleyerek atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. 'Ben yaptım oldu' anlayışını reddederek, tüm çalışmalarımızı şeffaflıkla, hukuka ve etik değerlere bağlı olarak, hesap verebilirlik ilkesine dayanarak sürdürüyoruz.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Ali Yerlikaya DEM Parti kayyum