İBB teröristleri ve suçluları işe almış

Mülkiye Başmüfettişliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kuruluşlarında istihdam edilen personelin işe giriş şartlarına ilişkin raporu tamamladı. İBB’nin sorgusuz sualsiz işe aldığı 15 bin kişiden 4 bin 227’sinin sicili bozuk çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik hazırlan işe giriş şartlarına ilişkin raporda 25 bin 361 kişinin ilk defa işe alındığı İBB’de 15 bin 125 kişi hakkında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılmadığı, ilk defa işe alınacaklar için Değerlendirme Komisyonu oluşturulmadığı belirlendi.

İBB bünyesine 1984, İSKİ’ye 454, İETT’ye 66, İBB iştiraki 30 şirkete ise 22 bin 857 kişinin işe alındığı tespit edildi. Bunlardan 4 bin 227 kişinin sicilinin bozuk olduğu , 875'inin FETÖ, 432’sinin PKK, 143’ünün DHKP-C ile irtibatı tespit edildi. 66 kişi hakkında da mahkûmiyet kararı olduğu görüldü.

PKK ile irtibatlı olanlar arasında örgütün “değer ailesi” adını verdiği 36 kişinin bulunduğu, 6’sının PKK’nın dağ kadrosunda bulunduğu tespit edildi. KHK’larla ihraç edilen ve kamu görevinde çalıştırılmaması gereken 21 kişinin de İBB şirketlerinde işe alındığı ortaya çıktı.

Terör örgütü üyelerinin yanı sıra uyuşturucu ticareti yapmak, çocuğun cinsel istismarı, nitelikli cinsel saldırı, silahlı yağma gibi suçlardan ceza alan kişiler de İBB’de işe alınmış. Uyuşturucu ticaretinden 7,5 yıl, uyuşturucu satmaktan 3 yıl 1 ay 15 gün, hırsızlıktan 4,5 yıl hapis cezası alan ve çok sayıda benzer mahkumiyeti bulunan 1 kişinin İBB’de işe alındığı raporda yer aldı.

Teftişten sonra İBB’de 120 kişi işten çıkarılırken, tüm partilere mensup 204 belediye teftişten geçti.

ibb ibb terör teftişi müfettiş ibb terör ekrem imamoğlu