İBB çalışanı Yavuz Saltık'ın "terör" davası başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yöneticisi Yavuz Saltık ‘terör örgütüne yardım’ suçundan hakim karşısına çıktı. Saltık, PKK/KCK’nın hedefleri doğrultusunda faaliyet yürüttüğü öne sürülen DİAYDER’e yardım kartları vermekten 15 yıla kadar hapis talebi ile yargılanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yönetici olan Yavuz Saltık’ın, belediyenin yardım amaçlı oluşturduğu yemek kartlarını PKK/KCK bağlantılı DİAYDER Derneği’ne vermesine yönelik açılan davada yargılanmasına başlandı.

Saltık, örgütle bağlantısını araştırmadan derneğe yemek kartları verdiği iddiasıyla 15 yıla kadar hapis talebiyle hakim karşısına çıktı.

Duruşmada savunma yapan sanık Yavuz Saltık, üzerine atılı suçu nasıl işlediğini anlamadığını belirterek, "İBB’de görev yaptığım sırada Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’ndaydım. Bu birimde, dezavantajlı olan herkese yardım edilir.” Dedi

Alınan savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Yavuz Saltık’ın adli kontrol tedbirlerinin devamına ve eksik hususların giderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

istanbul büyükşehir belediyesi ibb terör chp yavuz saltık DİAYDER İBB