İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkındaki dava hakkında konuştu! Erken seçim olacağını iddia etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen” ahmak davası” ile ilgili konuştu. Kendisine ceza verilmesı durumunda milletin ayağa kalkacağını idda eden İmamoğlu bu durumda da erken seçim olacağını söyledi.

Haber Merkezi Haber Merkezi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkındaki dava hakkında konuştu! Erken seçim olacağını iddia etti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan davaerken seçime bağladı.

Yüksek Seçim kurulu üyelerine yönelik sarfettiği sözlerden dolayı hakkında dava açılan ve ceza alan Ekrem İmamoğlu, istinaf aşamasındaki kararın onanacağı iddiaları üzerine açıklamalar yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Hodri meydan! Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin. Size söz, bu millete ayağa kalkar, bu millet size Yargıtay kararı verene kadar o süreyi göstermez. Evinize yollar, bu kadar net. Onun da yöntemi belli. Erken seçim gelir. Her şey ortada, bin tane hukukçuya sorsanız bir tanesi ahmak kelimesinden ceza kesmez. Bırakın kaldı ki ahmak kime denmiş o belli bilirkişi raporu belli yapılan hamleler belli buradan dava üretiyorsun ayıptır." dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkındaki dava hakkında konuştu! Erken seçim olacağını iddia etti - Resim : 1

"KEMAL KILIÇDAROĞLU BAŞIMIN TACIDIR"

Sözcü TV’de konuşan Ekrem İmamoğlu, CHP içindeki Kemal Kılıçdaroğlu eleştirilerine de “Kendisi başımın tacıdır” diyerek eski CHP Genel Başkanına sahip çıktı.

Ekrem İmamoğlu, "Önceki dönem genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'yla aslında kader birliği yapmış bir kişiyim. Her şeye rağmen süreci farklı yerlere evirip çevirseler de biz, birbirine değer veren iki insanız. Ben sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na çok değer veririm ve 'başımın tacı' cümlem çok samimidir. Onun da bana çok değer verdiğini bilirim." dedi.

İMAMOĞLU YİNE "DEĞİŞİM" DEDİ

Ekrem İmamoğlu CHP'deki değişim rüzgarının devam ediceğini vurguladı. İmamoğlu, "Ben yine sloganımı söyleyeyim: Cumhuriyet Halk Partisi değişirse Türkiye değişir ve inşalllah Cumhuriyet Halk Partisi değişecek, Türkiye de değişecek." dedi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

ekrem imamoğlu chp dava erken seçim