Hulusi Akar'dan Namık Tan'a: "Mavi Vatan masal değil, gerçektir"

Mavi Vatan'a "masal" diyen CHP'li Namık Tan'ı TBMM kürsüsünde eleştiren Hulusi Akar, CHP Grubu'ndan Tan'ın pasaportunun rengini açıklamalarını istedi.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Hulusi Akar'dan Namık Tan'a: "Mavi Vatan masal değil, gerçektir"

CHP'li Namık Tan'ın Mavi Vatan hakkında yaptığı tartışmalı açıklamalar gündemde yer aldı. Tan'ın Mavi Vatan'ı "masal" olarak nitelendirmesi TBMM Genel Kurulu'nda geniş yankı buldu. Genel Kurul'da konuşan Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, bu konuda önemli değerlendirmelerde bulundu.

Akar, Tan'ın sözlerini eleştirerek, vatandaşların Tan'ın pasaportunun rengini merak ettiğini ifade etti. Akar, "Mavi Vatan, Ana Vatan, Gök Vatan ayrılmaz bir bütündür. Parçalamak isteyenlerin akıbeti bellidir. Kimi çukurlara gömüldü, kimi de denizlerde boğuldu. Mavi Vatan milli meselemizdir. Mavi Vatan açık bir gerçektir, masal değildir," dedi.

Devletin menfaatlerini masal olarak nitelendirmenin büyük bir gaflet olduğunu belirten Akar, "Mavi Vatan’a masal demek Türkiye’nin ordusunun harekat kabiliyetini engellemektir," ifadelerini kullandı. Akar ayrıca, "Bugüne kadar hiçbir oldu-bittiye izin vermedik, vermeyeceğiz. Bu görüş ve açıklamaların CHP’nin görüşleriyle bağdaşmadığını düşünüyoruz. Sayın Tan’ın neye hizmet ettiğini anlamakta güçlük çekiyoruz. Vatandaşlarımız sayın Tan’ın pasaportunun rengini soruyor. CHP’den bunun cevabını bekliyoruz," dedi.

hulusi akar Mavi Vatan namık tan