Hudut kartalları sınırda kuş uçurtmuyor: 1 ayda 87 kişi yakalandı

Hudut Kartalları, 1 ayda PKK, FETÖ ve DEAŞ mensubu 87 kişiyi yakaladı. Bu kişilerin Yunanistan’a kaçmaya ve Yunanistan’dan Türkiye’ye girmeye çalışan kişiler olduğu tespit edildi. Yunanistan’a kaçmaya çalışanlar arasında KHK'yla kamudan ihraç edilenler de yer aldı.

Hem yasa dışı göç hem kaçakçılık hem de PKK'lı teröristlere karşı mücadele yürüten hudut birlikleri, sınır hattını 7 gün 24 saat kontrol altında tutuyor.

Hudut kartalları, yerli ve milli imkânlarla üretilen son teknoloji termal kameralarla gece gündüz sınırı gözetliyor. Mehmetçik, İHA’lar ve her türlü arazi şartında ilerleyebilme kabiliyetine sahip zırhlı araçlarla sınırlarda keşif, gözetleme ve devriye faaliyetini sürdürüyor.

Mehmetçik, son bir ayda Yunanistan’a kaçmaya ve Yunanistan’dan Türkiye’ye girmeye çalışan 87 kişiyi yakaladı. Yakalananlar arasında terör örgütleri PKK, FETÖ ve DEAŞ mensuplarının olduğu da belirtildi.

17 Kasım’da Hudut Kartalları, Suriye ve Yunanistan'dan Türkiye’ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 19 kişiyi yakaladı. Yakalanan şahıslardan 3'ünün PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütü mensubu olduğu belirlendi.

Hudut Kartalları, 16 Kasım’da ise Suriye'den Türkiye’ye ve Türkiye’den Yunanistan’a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 5 kişiyi yakaladı. Yakalanan şahıslardan 3'ünün PKK/PYD, 2'sinin de FETÖ terör örgütü mensubu olduğu tespit edildi. FETÖ terör örgütü mensubu olduğu belirlenen şahıslardan birinin Astsubay, diğerinin de Sözleşmeli Er olarak görev yaparken ihraç edildiği ortaya çıktı.

3 Kasım’da ise Hudut Kartalları, Türkiye’den Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 11 kişiyi yakaladı. Yapılan incelemede yakalanan şahıslardan 10'unun FETÖ terör örgütü mensubu olduğu tespit edildi.

29 Ekim’de de Yunanistan ve Suriye’ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 16 kişi hudut birlikleri tarafından yakalandı. Yakalanan şahıslardan 6’sının FETÖ, 1'inin DEAŞ ve bir diğerinin de PKK/KCK/PYD terör örgütü mensubu olduğu belirlendi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Hudut kartalları pkk fetö deaş yasa dışı göç kaçakçılık