Hamas liderinin şehadeti Filistin mücadelesini perçinledi! Gazzeli akademisyen Gazeteci Zahir Elbek'ten Ulusal Kanal'a özel açıklamalar

Heniyye’nin şehadeti Filistin direnişini karamsarlığa sürüklemedi, aksine mücadele hırsını daha da yükseltti. Mücadelenin parolasıysa: Bir Heniyye gider, bin Heniyye yetişir. Ulusal Kanal’a özel açıklamalar yapan Gazzeli akademisyen Gazeteci Zahir Elbek, "Biz kazanacağız" dedi.

İsrail, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’yi şehit ederek mücadeleyi sekteye uğratmayı planladı. Ancak Filistin halkının bağımsızlık direnişi artarak devam ediyor.

Gazze’de siyonizme ve emperyalizme karşı büyük bir savaş veren Filistinliler İsrail’in HAMAS’ı bitirmesini imkansız olarak görüyor.

Gazzeli akademisyen Gazeteci Zahir Elbek, Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı.

- Filistinli olarak öyle bir adam kaybettik. Ama yine de Haneye'nin çocuklarını, Haneye'nin öğrencilerini aynı yola devam edecekler. Ve kesinlikle özgür Filistin kavuşacağız ve kavuşturacağız Allah'ın izniyle... Aynı zamanda gerçekten binlerce Haniye şimdi var Gazze'de. Aynı anda. Onun için dediğim gibi bizde diriliş artarak devam edeceğiz. Artarak devam edeceğiz.
- Bu sadece bir slogan değil, bu gerçek aslında. Önceden Haniye'den önce Şeyh Ahmet Yesin'i katlettiler. Sayın Hamas lideri Dr. Abdelaziz Rantisi'yi katlettiler ama Filistin dirilişi bitmedi. Hamas hareketi bitmedi. Aslında sadece bitmedi değil, artarak devam etti bu direniş Filistin'de...

HAMAS'IN GELECEĞİ NE OLACAK?

Zahir Elbek, Henniye sonrasında Hamas'ın nasıl devam edeceğini anlattı.

- Hiçbir sorun olmayacak. Hamas'ta bir şura meclisi var. Şura meclisi hemen toplanır, toplantı yapar. Hemen defnettikten sonra tabii. Seçecekler... Tabii Halid Mişal, evet, olabilir. Halid Mişal zaten eski Hamas'ın lideri, eski siyasi büro başkanı. Tecrübesi var aslında. O da olabilir. Hamas'ın Gazze Başkanı Yahya Sinwar var. Belki Şura Meclisi Başkanı da olabilir.

Annesi, babası, kardeşleri Gazze'de yaşayan Elbek'in ailesinden 16 kişi şehit oldu. Elbek, "İsrail öldürse de hedeflerine ulaşamıyor. Biz kazanacağız" diyor.

- Ailemden 16 şehit. 3 yeğenim şehit olmuş. Benim abim şehit olmuş. Kuzenlerim şehit olmuş. Benim kuzenim, kocasıyla bütün çocuklarıyla beraber şehit olmuşlar. Yani en önemli bir hedef, Gazze’yi boşaltmak. Bir kesim katlediyoruz, diğer kesim zaten ölümden kaçacak. Tam tersi oldu. Biz iyi olmaya çalışıyoruz. Vazgeçmiyoruz. Onun için siz de bir şekilde bizim yanımızda olun. Ve hep beraber kazanacağız Allah'ın izniyle...

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

ismail heniyye hamas filistin