Hamas, İsrail'in yeni ateşkes şartlarını reddetti

Hamas, Gazze Şeridi'nde esir takasını da kapsayan ateşkes görüşmelerinde, İsrail'in sunduğu yeni koşulları reddettiğini duyurdu.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Hamas, İsrail'in yeni ateşkes şartlarını reddetti

İsrail ile Hamas arasında ateşkese yönelik diplomatik çabalar sürerken, Kahire'de gerçekleştirilen son toplantılarla ilgili açıklama yapan Hamas, İsrail'in önerilerini kabul etmediğini belirtti. Hamas heyetinin, arabuluculardan son müzakerelere dair bilgi aldıktan sonra Kahire'den ayrıldığı ve Hamas'ın, 2 Temmuz'da ABD Başkanı Joe Biden tarafından açıklanan ve BM Güvenlik Konseyi tarafından kabul edilen ateşkes teklifine bağlı kaldığı ifade edildi.

Hamas, herhangi bir anlaşmanın kalıcı bir ateşkesi, İsrail'in Gazze'den tamamen çekilmesini, Gazzelilerin evlerine dönebilmesini, yardım ve yeniden inşa faaliyetleriyle birlikte esir-tutuklu değişimini içermesi gerektiğini belirtti. Hamas Sözcüsü Usame Hamdan, "2 Temmuz'da üzerinde mutabık kaldığımız hususlardan geri adım atılmasını veya yeni koşullara yönelik görüşmeleri kabul etmiyoruz" dedi. Hamdan, Hamas'ın son teklife ilişkin yanıtını arabuluculara ilettiğini ve ABD'nin yakın zamanda bir anlaşmaya varılacağı yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Hamas'ın üst düzey yetkililerinden İzzet El Reşik de, herhangi bir anlaşmanın kalıcı bir ateşkes ve İsrail'in Gazze'den tamamen çekilmesini içermesi gerektiğini yineledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

hamas israil filistin