HAK-İŞ enflasyona karşı meydanlarda: Ek zam talebi gündemde

HAK-İŞ Konfederasyonu, Kocaeli’de “Halklarımız İçin Meydanlardayız” sloganıyla bir araya geldi. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, son dönemde yaşanan büyük krizin, daha önce benzerine rastlamadıkları bir boyutta olduğunu ve en fazla etkilenen kesimin emekçiler olduğunu vurguladı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
HAK-İŞ enflasyona karşı meydanlarda: Ek zam talebi gündemde

İşçiler, bu kez Kocaeli’de enflasyona karşı seslerini yükseltti. Arslan, “Büyük bir kriz yaşanıyor ve fatura yine emekçilere kesiliyor” diyerek, ekonomik koşulların çalışan kesimi nasıl zorladığını dile getirdi.

Enflasyondaki yükseliş ve eriyen maaşlar, emekçilerin yaşadığı sıkıntıları katladı. Arslan, “Yüksek vergiler hepimizin belini büküyor. Ocakta 100 lira kazanırken, temmuzda bu 88 liraya düşüyor” ifadeleriyle maaşlardaki değer kaybına dikkat çekti.

HAK-İŞ Başkanı Arslan, “Haklarımız İçin Meydanlardayız” etkinliğinde konuşarak, enflasyona karşı kayıpların telafi edilmesi için ek zam taleplerini gündeme getirdi. Arslan, “Çalışanların yüzde 45’i asgari ücretle çalışıyor, emekli maaşları da asgari ücret seviyesinde olmalı” dedi.

Arslan, sendikalı işçilerin daha güçlü olduğunu belirtti ve kayıt dışı çalışmanın önüne geçmek için sendikal örgütlenmenin önemine vurgu yaptı: “Sendikalar olursa kayıt dışılık önlenir."

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

enflasyon Hak-İş Genel Başkanı