Hablemitoğlu suikastında tetikçinin ''cinayet rotası'' iddianamede

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun öldürülmesiyle ilgili davanın iddianamesinde, suikasta ilişkin çarpıcı bilgiler yer aldı. Sanık Enver Altaylı ile FETÖ firarisi Serhat Ilıcak'a gelen 900 bin dolarlık para savcılığın radarına takıldı.

Akademisyen Necip Hablemitoğlu’nun FETÖ tarafından öldürülmesiyle ilgili davanın iddianamesinde FETÖ’ye ve suikaste ilişkin dikkat çeken bilgilere yer verildi. Davada, “azmettiricilikle” yargılanacak olan sanık Enver Altaylı'nın, suikasttaki mali bağlantısı ortaya döküldü.

Ankara 36. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianameye göre, 2002'deki bir ihale için hazırlanan 900 bin dolarlık komisyon parası, 2003'te eski istihbaratçı FETÖ yöneticisi Enver Altaylı ve FETÖ firarisi Serhat Ilıcak’a gönderildi. Altaylı, cinayet sürecindeki kişiler için mali ihtiyacı bu paradan karşıladı. Savcılık sanıklardan Aydın Köstem’e, Enver Altaylı tarafından 30 bin dolar verildiğini tespit etti.

Hablemitoğlu suikastının tetikçisi eski Yüzbaşı Ahmet Tarkan Mumcuoğlu'nun, “cinayet rotası” da iddianamede yer aldı. O dönem Kazakistan’da görevde olan Mumcuoğlu'nun, iz bırakmamak için önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne, oradan da gizlice Türkiye'ye gelerek cinayeti işlediği belirtildi.

İddianameye göre, FETÖ'ye karşı çalışmalarıyla dikkati çeken Hablemitoğlu'nun tespitleri, o dönem Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesinde yargılanan örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in dava dosyasına delil olarak girdi.

Bunun üzerine örgütün sözde Türkiye imamı firari sanık Mustafa Özcan, Hablemitoğlu'nun önünün kesilmesi için eski istihbaratçı sanık Enver Altaylı ile irtibata geçti. Altaylı da Hablemitoğlu ile görüşmek için dönemin sağlık bakanına ulaştı fakat Hablemitoğlu bu talebi kabul etmedi.

Hablemitoğlu'nun MİT müsteşarı olarak atanacağına ilişkin haberler üzerine, bu atamaya engel olmak isteyen FETÖ, Hablemitoğlu'nu öldürmesi için MİT Müsteşarı olmak isteyen bir diğer isim eski MAK Alay Komutanı Albay Levent Göktaş ile sanık Aydın Köstem üzerinden irtibata geçti.

Hablemitoğlu suikastını kabul eden Göktaş, emrinde görev yapan eski askerler Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, Fikret Emek ve Nuri Gökhan Bozkır'a talimat verdi. Cinayeti, FETÖ’nün talimatıyla eski yüzbaşı Ahmet Tarkan Mumcuoğlu işledi.

Akademisyen Necip Hablemitoğlu'nun dikkatleri üzerine çekmesine neden olan çıkışı, FETÖ'nün sözde "cemaat" olarak bilindiği yıllarda bu yapıya yönelik tespitleriydi.

"Gülen cemaati"nin devlet içine sızarak kritik kadroları tuttuğuna dikkati çeken Hablemitoğlu, "Köstebek" isimli kitabında "Gülen cemaati"nin silahlı örgüt halini almaya başladığı tespitini yaparak yapıyı "Fetullahçılar" olarak tanımladı.

Necip Hablemitoğlu fethullah gülen fetö