Gazze'de çocuk felci aşısı için 3 günlük ateşkes anlaşması

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Batı Şeria ve Gazze Temsilcisi Rik Peeperkorn, Gazze Şeridi'nde çocuk felcine karşı başlatılacak aşı kampanyası için İsrail ve Hamas'ın 3 ayrı bölgede 3'er günlük insani ateşkes üzerinde anlaştığını duyurdu.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Gazze'de çocuk felci aşısı için 3 günlük ateşkes anlaşması

 İsrail saldırılarının sürdüğü Gazze'de, çocuk felcine karşı aşı kampanyasının Pazar günü başlaması planlanıyor. DSÖ'nün Batı Şeria ve Gazze Temsilcisi Rik Peeperkorn, yaptığı açıklamada, Gazze'nin merkez, güney ve kuzey bölgelerinde 3'er günlük insani duraklamalar olacağını belirtti ve "Anlaşmamız doğrultusunda, kampanya 1 Eylül'de Gazze'nin merkezinde başlayacak ve aşılama sırasında insani bir ara verilecek" ifadelerini kullandı. Peeperkorn, gerekirse her bölgedeki insani duraklamanın bir gün daha uzatılabileceğini de ekledi.

İsrail ordusuna bağlı Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktivitelerini Koordinasyon Birimi (COGAT), aşı kampanyasının İsrail ordusuyla koordineli olarak yürütüleceğini bildirdi.

DSÖ, 23 Ağustos'ta tip 2 çocuk felci virüsü nedeniyle bir bebeğin felç olduğunu doğrulamıştı. Bu vaka, bölgede son 25 yılda görülen ilk vaka olarak kaydedildi.

gazze filistin dsö