Filistin Devlet Başkanı Abbas: "ABD, felakettir!"

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, direniş liderleriyle birlikte Gazze’ye gideceğini Meclis’te duyurdu. Meclis Genel Kurulu’na hitap eden Abbas “Amerika Birleşik Devletleri felakettir!” diye seslendi.

Cemre Nilsu Çatakoğlu Cemre Nilsu Çatakoğlu

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, atılacak yeni adımı Türkiye’de duyurarak emperyalizme ve siyonizme meydan okudu:

"Bizler topraklarımızı bir karış bile parçalayan hiçbir çözüme evet demiyoruz. ABD felakettir!"

Meclis Genel Kurulu’na hitap eden Abbas, direniş liderleriyle birlikte Gazze ve Kudüs’e gideceklerini açıkladı:

"Ben ve tüm Filistin yönetimi üyeleri Gazze'ye gitme kararı aldık, bunu yaparız. Düşmanlığa karşı beraberiz bunun bedeli hayatımız da olsa… Benim hayatım Gazze’deki çocuğun hayatından daha değerli değil."

Konuşması alkışlarla sıkça kesilen Abbas, Filistin’deki tüm taarruz gruplarının birleşmesine yönelik “Ulusal uzlaşı” çağrısı yaptı.

1 saate yakın konuşma yapan Abbas, konuşmasında sıkça İsrail tarafından terör saldırısında şehit edilen HAMAS lideri İsmail Heniyye’yi andı.

Meclis Genel Kurulu, Filistin için tek yürek oldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da özel oturuma katıldı. Sendika ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra başta Çin, İran ve Rusya olmak üzere birçok ülkeden büyükelçi oturumda yer aldı.

AK Parti grubunun bulunduğu sıraya şehit lider Heniyye’nin fotoğrafı kondu. İyi Parti grubu ise Filistin bayrağının yanına ayrılıkçı sözde Doğu Türkistan bayrağını yerleştirdi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

filistin abd Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas