FETÖ'nün dershane planı ortaya çıktı: Ünlü bir eğitim kurumunu taklit etmişler

Fethullahçı Terör Örgütü’nün İstanbul’da ünlü bir eğitim kurumunu taklit ederek 3 şubeli bir dershane kurduğu ortaya çıktı. Polis örgüt üyelerine eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. 35 şüpheliyi gözaltına alındı. Dershanede örgüte yakın öğrencilere daha az ücret tarifesi uygulandığı tespit edildi.

İstanbul polisi yeniden dershane kurdukları belirlenen FETÖ mensuplarına operasyon düzenledi. 35 şüpheli gözaltına alındı.

FETÖ, ünlü bir eğitim kurumunu taklit ederek 3 şubeli bir dershane açtı. Dershane örgüt ile ilişkisi olmayan bir şahsın üzerine kuruldu. Ancak dershane yönetimi ile eğitim kadrosu FETÖ ile ilişkisi olan kişilerden oluşturuldu.

Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat birimleri, dersanede örgüte aidiyeti nedeniyle çalışma izinleri iptal edilen kişiler ve KHK ile kamu görevinden çıkarılanların görev yaptığını tespit etti. FETÖ operasyonlarında cezaevine girip tahliye olanların da dershanede çalıştığı kaydedildi.

Polis bir süredir dershane yoluyla örgütlenmeye çalışan FETÖ’yü takip ediyordu. Dershanede öğretmenlerin “referans sistemi” ile alındığı, mulakat şartı için örgüt ilişkisi arandığı belirlendi. FETÖ'nün eğitim yapılanmasını bu şekilde yeniden tesis etmeye çalıştığına ilişkin güçlü delillerin elde edilmesinin ardından operasyon düğmesine basıldı.

Adresleri tespit edilen 40 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 35 kişiyi gözaltına aldı. 5 firari şüpheliyi yakalamak üzere çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Polis, bin 260 öğrencinin olduğu dershanede fiyat farklılıklarını da tespit etti. Örgüt bağlantılı öğrencilerden 5-10 bin lira arasında ücret alınırken diğer öğrencilerin ise 30 bin lira ödeme yaptığı belirlendi..

fetö