Etimesgut Belediyesi'nden tartışılan karar

CHP’li Etimesgut Belediyesi, bir çocuğu ısıran sokak köpeğin yakalandığı yere tekrar bırakılacağını açıkladı. Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, köpeğin 10 gün gözetim altında tutulacağını bildirdi.

Murat Güneş Murat Güneş
Etimesgut Belediyesi'nden tartışılan karar

Sokak köpeği saldırıları insanların can güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor.

CHP'li belediyeler de saldırgan köpekleri yakaladıkları yere geri bırakarak tehdidin devam etmesini sağlıyor. Son örnek Ankara’da yaşandı.

CHP’li Etimesgut Belediyesi, bir çocuğu ısıran sokak köpeğinin 10 günlük gözetimden sonra alındığı yere bırakılacağını duyurdu.

Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, söz konusu köpeğin daha önce Sincan belediyesi tarafından Etimesgut Belediyesi sınırlarına bırakıldığını söyledi.

Sosyal medyadan açıklama yapan Beşikçioğlu, sokak köpeğinin yeşil küpeli olduğunu belirtti. Köpeğe küpe takılmış olması, köpeğin belediyeler tarafından muayene edildiğini, kısırlaştırıldığını ve aşılandığını gösteriyor. Kısırlaştırılmış köpeğin sokakta çocuğa saldırması "kısırlaştır-aldığın yere bırak" yönteminin çözüm olmadığı tartışmalarını yeniden hatırlattı.

Bu arada bir sokağa geri bırakma uygulaması da CHP’li Odunpazar Belediyesi tarafından yapıldı. CHP'li Odunpazarı belediyesi de saldırgan bir köpeği aldığı yere bıraktığını duyurmuştu.

Meclis’te kabul edilen 5119 sayılı kanundaki değişikliklerle birlikte "yakala-kısırlaştır-aldığın yere bırak" yönteminden "yakala-kısırlaştır-barınağa koy" yöntemine geçilmişti. Yasada yapılan değişiklikle kanunu uygulamayan belediye başkanları için ise hapis cezası öngörülüyor.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Erdal Beşikçioğlu etimesgut sokak köpekleri