Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "15 Temmuz'un arkasında ABD var"

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 15 Temmuz gecesi "Darbenin sorumlusu ABD’dir" açıklaması nedeniyle Washington’un Ankara’yı aradığı ortaya çıktı. Soylu, dönemin ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ı arayarak rahatsızlığını dile getirdiğini anlattı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "15 Temmuz'un arkasında ABD var"

Dönemin Çalışma Bakanı Süleyman Soylu’nun, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaptığı, "Bunun arkasında ABD var" açıklamasıyla ilgili dikkat çeken bir bilgi 8 yıl sonra ortaya çıktı.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ODA TV’nin 15 Temmuz belgeselinde konuştu. Süleyman Soylu, şu anki ABD Başkanı olan Joe Biden’ın 2016’da dönemin başbakanı Binali Yıldırım'ı arayarak suçlamadan dolayı rahatsızlığını dile getirdiğini belirtti. Soylu, Biden’ın söz konusu telefon görüşmesini Başkan Yardımcısı sıfatıyla yaptığını anlattı.

Soylu, "Başkan Yardımcısıyken 'Sizin Çalışma Bakanınız da, bu darbenin mesulü Amerika'dır, diyor' demiş. Binali Bey ustalıkla lafı geçiştiriyor veya gerekli cevabı veriyor. O günden itibaren bir Amerika maceramız, Amerika tarafından istenmeyen adam ilan edilinceye kadar birçok meseleye kadar devam etmiş oldu." dedi.

Süleyman Soylu, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında Amerika Birleşik Devletleri'nin olduğunu 8 yıl sonra yineledi. Soylu, "Bu darbeyi gerçekleştirenlerden birisinin Fethullah Gülen olduğunu onun da Amerika'da korunduğunu, saklandığını, barındırıldığı ve bu darbenin müsebbibinin Amerika olduğunu ve bu darbenin planlayıcısının Amerika olduğunu bir vesileyle orada söyledim." dedi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

süleyman soylu abd 15 temmuz darbe girişimi