Eski Devlet Bakanı Salih Sümer hayatını kaybetti! Salih Sümer kimdir? Salih Sümer neden öldü?

Eski Devlet Bakanı Salih Sümer, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 73 yaşında yaşama gözlerini yuman Sümer, 18, 19, 20 ve 21. dönemde Diyarbakır milletvekilliği, TBMM Başkanlık Divanı İdare Amirliği ve Devlet Bakanlığı yapmıştı.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Eski Devlet Bakanı Salih Sümer hayatını kaybetti! Salih Sümer kimdir? Salih Sümer neden öldü?

Eski Devlet Bakanı Salih Sümer, Ankara'da rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü özel bir hastanede 73 yaşında hayatını kaybetti.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde dünyaya gelen Salih Sümer, 18, 19, 20 ve 21. dönemde Diyarbakır milletvekilliği, TBMM Başkanlık Divanı İdare Amirliği ve Devlet Bakanlığı yapmıştı.

Salih Sümer'in cenazesi Diyarbakır'ın Bismil ilçesindeki Sümer Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

SALİH SÜMER KİMDİR?

Salih Sümer, 1951 yılında Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde dünyaya gelmiştir.

Çiftçi olan Salih Sümer, 18, 19, 20 ve 21. Dönem Diyarbakır Milletvekilliği, TBMM Başkanlık Divanı İdare Amirliği ile Devlet Bakanlığı yapmıştır.

Salih Sümer, 12 Haziran 2011’de yapılan genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Diyarbakır Milletvekili adayı olmuş ancak seçilememiştir.

Evli ve 7 çocuk babası olan Salih Sümer aynı zamanda Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) kongre üyesiydi.

Eski Devlet Bakanı Salih Sümer hayatını kaybetti! Salih Sümer kimdir? Salih Sümer neden öldü? - Resim : 1

SALİH SÜMER İÇİN MECLİS'TE TÖREN DÜZENLENDİ

Hayatını kaybeden eski Devlet Bakanı Salih Sümer için Meclis Şeref Kapısı önünde cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine, Sümer'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, TBMM İdare Amiri ve CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri, eski bakanlar ve siyasetçiler katıldı.

Eski Devlet Bakanı Salih Sümer hayatını kaybetti! Salih Sümer kimdir? Salih Sümer neden öldü? - Resim : 2

Törene katılanlar Sümer'in ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi, taziyelerini iletti.

Törende, Sümer'in özgeçmişinin okunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, dua edildi. Sümer'in naaşı daha sonra toprağa verilmek üzere Diyarbakır'a gönderildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Salih Sümer tbmm cenaze