Esenler'de suç örgütüne eş zamanlı operasyon

Emniyet güçleri, suçlulara yönelik operasyonlarını hız kesmeden sürdürüyor. İstanbul'da 30 ayrı silahlı eylem gerçekleştiren suç örgütü üyeleri, düzenlenen operasyonla yakalandı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Esenler'de suç örgütüne eş zamanlı operasyon

 Esenler ve çevre ilçelerde yaklaşık 30 silahlı eylem gerçekleştirdiği belirlenen suç örgütü üyelerinin, toplantı ve faaliyetlerini yürüttükleri adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda, suç örgütü lideri R.T. ile birlikte 47 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte faaliyet gösteren suç örgütlerinin tespiti ve şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Çalışmalarda, Esenler ve çevre ilçelerde yaklaşık 30 ayrı silahlı eylem gerçekleştiren suç örgütü üyeleri tespit edildi. Polis ekipleri, R.T. ve A.Ç. isimli kişilerin liderliğini yaptığı suç örgütünün, toplantı ve faaliyetlerini yürüttüğü adresleri belirledi. Tespit edilen adreslere, 9 Temmuz'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, suç örgütü lideri R.T. ile birlikte 47 şüpheli yakalandı ve gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Şüphelilerden biri adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 46 kişi 'Kasten adam öldürmeye teşebbüs', 'Genel güvenliği tehlikeye sokma', 'Mala zarar verme' ve 'Tehlikeli madde bulundurma' suçlarından tutuklandı.

operasyon suç örgütü