Erdoğan'dan Pençe Kılıç'ta kara harekatı sinyali: ''Gerekeni yaptık, yapmaya devam edeceğiz''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Irak ve Suriye'nin kuzeyine yapılan "Pençe-Kılıç Hava Harekatı"na ilişkin, "Bunun sadece bir hava harekatıyla sınırlı kalması da söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

"BU ADIMLAR ATILDI"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti dönüşü uçakta gündemi değerlendirdi, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Irak ve Suriye'nin kuzeyine yapılan "Pençe-Kılıç Hava Harekatı"na ilişkin kara harekatı sinyali de verdi:

- Şunu rahatlıkla söyleyebilirim; her şeyden önce Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki bu operasyon böyle rastgele -acaba kim ne der, nasıl olur diye- düşünülerek yapılmış bir harekât değil. Daha önce de söylediğimiz gibi, eğer ülkemize, topraklarımıza birileri rahatsızlık veriyorsa bunlara biz bedelini ödetiriz. Nitekim şu anda da birçok saldırı planlaması içinde olan veya bu tür saldırıları gerçekleştiren, tehdit oluşturan terör örgütleri var güneyimizde. Bu Irak tarafında da var, Suriye tarafında da var. Her zaman söylediğim gibi, ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ derken bunu tabii boşu boşuna söylemedik. Zira beklenen, tasarlanan, planlanan saat geldiği anda da bu adımlar atıldı. Bunun sadece bir hava harekatıyla sınırlı kalması da söz konusu değil.

"GEREKEN NEYSE YAPTIK"

Erdoğan, operasyon kapsamında olan Ayn el Arab bölgesiyle ilgili de bilgi verdi.

- Kobani’de yuvalanan teröristlere karşı 12 hedefi vurmak suretiyle orada etkisiz hale getirdik. Burada herhangi bir tahdit yok. Bu harekâtın sürekliliği söz konusu. Karadan ve havadan gereken neyse yaptık. Bundan sonra da yapacağız.

"AMERİKA'NIN ARTIK BİZİ BİLMESİ LAZIM"

Türkiye’nin güvenlik teşkilatının hiçbir yerden onay almadığını kaydeden Erdoğan, ABD'ye tepki gösterdi:

- Biz bu operasyonla ilgili ne Sayın Biden’la ne Sayın Putin’le herhangi bir görüşme yapmış değiliz. Fakat bizim her an bu bölgede bu tür şeyleri yapabileceğimizi zaten sayın Biden da sayın Putin de biliyor. Nitekim bu olayda da olduğu gibi, her zaman söylüyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz... Türkiye’nin güvenlik teşkilatı, bizler icazetli çalışmıyoruz. Biz eğer bir adım atacaksak bunun kararını veririz ve bu adımı da atarız. Bu konuda Amerika'nın artık bizi bilmesi lazım. Herhalde biliyordur. Bundan sonraki süreçte zaten bizim çok daha önemli adımları kararlı bir şekilde nasıl atacağımızı, atmamız gerektiğini de inşallah hepsi görecek. 

 "TAVİZLER ÜLKEMİZ İÇİN SIKINTIDIR"

Amerika'nın teröre desteğine de tepkiliydi Cumhurbaşkanı Erdoğan:

- Amerika’yla NATO’da beraberiz. Ancak binlerce araç, gereç, mühimmat, silah bütün bunları Suriye’deki terör bölgesine maalesef bu Amerika göndermiştir. "Gerektiğinde bunlara gereken cevabı da vermek durumunda kalacağız” dedim. Tabii bir şey söyleyemiyorlar. Biz de gerekeni bu noktada yaptık, yapıyoruz, yapmaya da yine devam edeceğiz. Buralardan asla taviz veremeyiz, çünkü bu tür tavizler ülkemiz için sıkıntıdır.

Ekonomi gündemiyle ilgili de konuşan Erdoğan, en son Merkez Bankasının döviz rezervinin 123 milyar dolara ulaştığını bu ay sonuna kadar döviz rezervinin 130 milyar doları bulacağına işaret etti.

Erdoğan, fahiş fiyat uygulayanlara para cezasının dışında ağır yaptırımların yolda olduğunu belirtti.

Pençe Kılıç Hava Harekâtı Fahiş fiyat tayyip erdoğan