Erdoğan'dan maden kazasında risk açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bartın'da maden ocağı patlamasının yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu. Madenlerde artık risk görmek istemediklerini belirten Erdoğan, 1 ay önce ocakta incelemeler yapıldığını belirtti. Cumhurbaşkanı, soruşturmanın da çok yönlü devam ettiğini ifade etti.

Bartın'da yaşanan maden faciasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yürütülen çalışmaları incelemek üzere Bartın'ın Amasra ilçesine gitti.

Diyarbakır programını iptal ederek facianın yaşandığı Amasra'ya gelen Erdoğan, incelemelerde bulundu. Erdoğan, ardından kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Erdoğan, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğünü söyledi

- Sorumluların kimler olduğu soruşturmayla ortaya çıkacaktır. Bu soruşturmalar çok yönlü olarak başlamıştır. Şu anki önceliğimiz işçilerimize ulaşmaktı.

 Erdoğan, madenlerde risk görmek istemediklerini de ekledi:

- Artık madenlerimizde risk görmek istemiyoruz. Bu alandaki sendika kolunda faaliyet gösteren arkadaşlarımız son 1 ay içinde ocağa indiler, yerinde tetkiklerini yaptılar. Yerli ve milli imkanlarımızın bu konuda da bize ihtiyacımız olan değişimi sağlamakta yeterli olacağına inanıyorum.

 Cumhurbaşkanı konuşmasında, madenci ailelerine yapılacak desteklerden de bahsetti:

- 500 + 500 olmak üzere, sendikamız 200, bir diğer Bakanlığımız 100, Aile Bakanlığımız da 50 bin olmak üzere ailelere desteğimizi vermiş olacağız. Devlet olarak yapmamız gereken desteği de Kabine Toplantımızda berlirleyip onun da adımını atacağız.

 Faciada hayatını kaybeden madenciler de son yolculuklarına uğurlanıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bakanlar ve TÜRK İŞ Başkanı Ergün Atalay da katıldı.

Madencilerin törenlerinden ardından ebediyete uğurlandı.

tayyip erdoğan Bartın Amasra maden kazası türk iş