Erdoğan'dan enerji krizine karşı doğal gaz hattı açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin enerji krizine çözüm noktasında Rusya ile yapacağı anlaşmayla birlikte doğal gazda önemli bir ara hat olacağını belirtti. Erdoğan, "Avrupa doğal gazını Türkiye'den temin edecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan'ın gündeminde Avrupa'nın enerji krizi vardı. Cumhurbaşkanı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'de doğal gaz merkezinin olabileceğine yönelik açıklamasını değerlendirdi:

- Türkiye'nin doğal gaz sorunu yok. Son görüşmemizde sayın Putin ile hem fikir olduk. Rusya'dan gelen gaz ile burada hat oluşturacağız. Avrupa doğal gazını Türkiye'den temin edecek.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine ilişkin de konuştu:

- Bu gezinin bilinmeyen karanlık tarafları var. Onun şaibeli kısmın hesabını sorman bu zatı ABD'ye ye gönderen partisine düşen. FETÖ'cülerle görüşmelerini 6'lı masadaki muhatapları sormalı. Washington ziyaretinde büyükelçiliğimiz yer almadı. Tek yaptığı iş kapı kapalı arkasından şaibeli kurum ve kişilerle bir araya gelmektir.

Cumhurbaşkanı, Bartın'da 41 madencinin hayatını kaybettiği patlamayı da değerlendirdi. Patlamanın nedeni konusunda araştırmanın devam ettiğini Erdoğan, yaralılarla ilgili son durumu paylaştı:

- Madendeki gaz izleme sensörleri 24 süre ile çalışmaktadır. Oran belirli değerin üzerine çıktığına alarm vermektedir. Henüz bilinmiyor patlama. Çalışma tamamlanınca bunu öğreneceğiz. Kesin rapor çıkana kadar spekülasyon ibarettir. yaralılar kısmı....

Grup toplantısına AK Parti'ye yeni katılan Mehmet Ali Çelebi de katıldı. Çelebi'ye rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan Taktı.

ak parti tayyip erdoğan mehmet ali çelebi vladimir putin