Erdoğan-Esad görüşmesi ne zaman? AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye ile Suriye arasındaki görüşme takvimine ilişkin konuştu. Ömer Çelik önce istihbarat başkanları, ardından dışişleri bakanlarının görüşeceğini söyledi. Çelik, bu aşamalardan sonra Erdoğan-Esad görüşme takviminin oluşturulacağına dikkat çekti.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Erdoğan-Esad görüşmesi ne zaman? AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik, Türkiye ile Suriye arasındaki görüşme takvimine ilişkin soru üzerine dosya üzerinde çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Erdoğan-Esad görüşmesi ne zaman? AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama - Resim : 1

İstihbarat kurumlarının belli aralıklarla bu konu üzerinde görüştüğünü belirten Çelik, şöyle devam etti:

- İstihbarat kurumlarının olgunlaştırdığı dosya, siyasi bir dosya haline gelip Dışişleri Bakanları arasında bir trafik başladıktan sonra, Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlarının oluşturacağı bir çerçeve Sayın Cumhurbaşkanı'mıza, Suriye Devlet Başkanı'na sunulur. Onunla ilgili mutabakat ortaya çıktıktan sonra takvim ortaya çıkar. Sayın Cumhurbaşkanı'mız, tabii ki bu dosyanın gerçekleşmesiyle birlikte bu daveti yapacaklarını ifade ettiler. Bu, ikili bir şekilde mi olur, bir başka ülkenin arabuluculuğunda mı olur, bu da olgunlaşması gereken bir süreç. Dosya, kendi dinamikleri içerisinde olgunlaşmaya devam ediyor.

2022 sonundan 2023 mayıs ayına kadar istihbarat başkanları, savunma bakanları ve dışişleri bakanları görüşmeleri yapılmış ancak süreç tıkanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Ömer Çelik cumhurbaşkanı erdoğan Beşşar Esad