En düşük emekli maaşına zam geliyor: AK Parti hafta başında açıklayacak

Son dakika haberine göre, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına yapılacak zammın önümüzdeki hafta başında açıklanacağını belirtti

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
En düşük emekli maaşına zam geliyor: AK Parti hafta başında açıklayacak

Güler, en düşük emekli maaşı düzenlemesiyle ilgili soruları yanıtlarken çalışmanın henüz tamamlanmadığını ve haftanın başında netleşeceğini ifade etti.

KONUŞULAN RAKAMLAR

Geçtiğimiz Ocak ayında yapılan düzenlemeyle en düşük emekli maaşı 10 bin lira olarak belirlenmişti. Kök maaşı ve ek ödemesi toplamı 10 bin liranın altında olan 3.8 milyon emekliden 2 milyonu Temmuz zammıyla birlikte 10 bin liranın üzerine çıktı.

Yüzde 24.73'lük artışa rağmen 1.8 milyon emeklinin kök aylığı ve ek ödemesinin toplamı 10 bin liranın altında kaldı. Mevcut düzenleme gereği bu kişiler 10 bin lira almaya devam ediyor. Bu durum üzerine başlatılan çalışmalarda, en düşük emekli maaşının 11 bin 500, 12 bin veya 12 bin 500 lira olması için üç farklı formül gündeme geldi.

En düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin liraya yükseltilmesi durumunda 3 milyon 800 bin emeklinin bundan yararlanacağı hesaplanıyor. Eğer en düşük maaş 12 bin 500 liraya çıkarılırsa, 4.5 milyona yakın emekli bu iyileştirmeden faydalanacak.

Hazırlanan çalışma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak ve Erdoğan'ın kararı sonrası düzenleme bir önerge ile TBMM'ye taşınacak.

Emeklilerin aylık ödemeleri 17 Temmuz'da başlıyor. SSK emeklileri 17-26 Temmuz tarihleri arasında, Bağ-Kur emeklileri ise 25-28 Temmuz tarihleri arasında maaşlarını alacak. Kök aylıklar ve ek ödemeler yüzde 24.73 artışla hesaplanarak emeklilere ödenecek.

emekli maaşları zam