En düşük emekli maaşı teklifi belli oldu!

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşında artışın da yer aldığı vergi paketinin detaylarını açıkladı. Güler, "En düşük emekli maaşını 12 bin 500 TL'ye yükseltiyoruz" dedi.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
En düşük emekli maaşı  teklifi belli oldu!

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının artırılması da dahil olmak üzere vergi paketi detaylarını açıkladı. Buna göre, en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olarak belirlendi.

Güler'in açıklamaları şu şekilde:

Uzun süredir üzerinde çalıştığımız kanun teklifi hakkında bilgi vermek için buradayız. Vergi mevzuatında ve sosyal güvenlik mevzuatında düzenlemeler öngören teklifimiz, toplamda 53 maddeden oluşuyor.

Bu teklifle vergi adaletini güçlendirmeyi, doğrudan vergilerin payını artırmayı, güvenliği sağlamayı ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele etmeyi hedefliyoruz. Ayrıca bazı istisnaların kaldırılması, uygulama şekillerinin değiştirilmesi, cezaların etkinliğinin artırılması ve ithalat ile yurt içi vergilendirmenin uyumlaştırılması amacıyla vergi kanunlarında ve bazı diğer kanunlarda düzenlemeler yapıyoruz.

Vergi adaletini sağlamak için çok uluslu şirketlerde küresel asgari kurumlar vergisi ve yerel asgari kurumlar vergisinden yüzde 30 oranında kurumlar vergisi alınması konularında düzenlemeler getiriyoruz.

Teklifimizde, yeni vergi güvenlik müesseseleri de oluşturuyoruz. Vergi güvenliğini sağlamak amacıyla, ticari kazanç elde eden gelir vergisi ve kurumlar vergisi mükelleflerine yapılan bazı ödemelerden kesinti yapılmasına olanak tanıyoruz.

Başkasına ait POS cihazı veya IBAN kullananlara ve kabul edenlere yönelik cezaları artırıyoruz. Ticari olmayan gezi, eğlence ve spor faaliyetlerinde kullanılan deniz taşıma araçlarına uygulanan KDV istisnalarını kaldırıyoruz.

Teklifimizle vergi aslına uzlaşma kapsamı dışına çıkarıyoruz. Bundan böyle sadece cezalar için uzlaşma yapılabilecek.

Yurt dışına çıkış harcını 500 liraya yükseltiyoruz ve bu miktar her yıl artacak.

En düşük emekli maaşını 12 bin 500 TL'ye çıkarıyoruz. Bu düzenlemeyle en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL'ye tamamlanması durumunda, etkilenecek emekli sayısı 3 milyon 703 bin 788 kişi olacak ve bunun bütçeye maliyeti 33 milyar 200 milyon TL olarak hesaplanmıştır.

emekli maaşları zam